Ενυπόγραφα

Έντονες αναθυμιάσεις από τη χωματερή των νέων σκανδάλων

Δεν προλάβαμε να χαρούμε την πρώτη φορά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, που η Ελλάδα βρέθηκε για θετικούς λόγους στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου, αναφορικά με τη στάση που επέδειξε στο θέμα του κορωνοϊού, και βυθιζόμαστε εκ νέου στην εθνική μας ανυποληψία.

Αποκαλύψεις για παρακρατικούς μηχανισμούς, απομαγνητοφωνήσεις που φέρνουν στην επιφάνεια σκοτεινές συναλλαγές, φήμες για πρώην υπουργό που «ψώνιζε» ανήλικα και η γεμάτη… αναθυμιάσεις λίστα δεν έχει τελειωμό. Οι πολίτες, εν μέσω καλοκαιριού, την ώρα που προσπαθούν να συνέλθουν από το νέο οικονομικό χτύπημα που δέχθηκαν εξαιτίας της Covid-19, βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες, απίστευτα νοσηρές, εκδοχές του πολιτικού status quo.

Οι εκρήξεις σημειώνονται όταν όλοι είναι εφησυχασμένοι πως τα πάντα είναι υπό έλεγχο και οι μάζες «κοιμούνται»…

Το χειρότερο, ο μέσος πολίτης είναι βαθιά πεπεισμένος ότι παρά την «μπόχα» που αναδίδουν όλες αυτές οι περιπτώσεις, σε πείσμα των όσων θα γραφούν, ειπωθούν, μεταδοθούν από τα ΜΜΕ για τις δυσώδεις παραμέτρους των νέων σκανδάλων, δεν θα ανοίξει ρουθούνι. Το μόνο που θα μείνει θα είναι ένα καταπληγωμένο πολιτικό σύστημα, πλήρως απαξιωμένο στα μάτια των πολιτών και από κοντά ένα σύστημα ΜΜΕ το οποίο δείχνει να μην μπορεί να απαλλαγεί από τον θανάσιμο -για το ίδιο- εναγκαλισμό με μερίδα του πολιτικού κατεστημένου που πλέον δρα με τακτικές υποκόσμου.

Αν σήμερα οι κυβερνώντες δεν αποφασίσουν να βάλουν οριστικό τέλος στις… σταδιοδρομίες όσων δεν διστάζουν να μετατρέψουν το πολιτικό σκηνικό σε χωματερή νέων σκανδάλων, θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι όχι μόνο με τις ιστορικές και πολιτικές ευθύνες τους (και οι τελευταίες θα αποδειχθούν ιδιαίτερα σκληρές γι’ αυτούς), αλλά πιθανότατα με ένα κοινωνικό τσουνάμι που ίσως να μην έχουν φανταστεί.

Ας μην λησμονούν ότι οι εκρήξεις σημειώνονται όταν όλοι είναι εφησυχασμένοι πως τα πάντα είναι υπό έλεγχο και οι μάζες «κοιμούνται». Όντως υπάρχει μια γενικότερη «ύπνωση» σε μεγάλα στρώματα του πληθυσμού, μόνο που συνοδεύεται από διαρκείς εφιάλτες οι οποίοι δεν προοιωνίζονται καλό ξύπνημα…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet