Μήνας για φεστιβάλ, πικρές μνήμες, αλλά και έργα που… ωρίμασαν προεκλογικώς
Ενυπόγραφα

Μήνας για φεστιβάλ, πικρές μνήμες, αλλά και έργα που… ωρίμασαν προεκλογικώς

Μήνας των πολιτιστικών φεστιβάλ ο Ιούλιος, καθώς στους περισσότερους Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών έχουν ξεκινήσει ήδη οι γιορτές και τα πανηγύρια…  

Πράγματι το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι πλουσιότατο, ενώ και η συμμετοχή του κόσμου αποδεικνύεται ιδιαίτερα μεγάλη. Και κάπου εδώ αρχίζουν και οι ανησυχίες, αφού η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού δεν μας αφήνει να εφησυχάσουμε ούτε μέσα στο καλοκαίρι.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου έσπευσε πριν λίγες μέρες να συμβουλέψει τους συνδημότες του να φορούν μάσκα όταν βρίσκονται σε χώρο με μεγάλο συνωστισμό και γενικώς να μην λησμονούν τα μέτρα προφύλαξης.

Καλοκαίρι λοιπόν, αλλά επειδή ο κορωνοϊός δεν δείχνει να πηγαίνει διακοπές καλό είναι να έχουμε τον νου μας…

***

Ήταν πριν 99 χρόνια (30 Ιουνίου 1922) όταν ξεριζωμένοι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία εγκαθίσταντο στους Ποδαράδες, κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα στις ζωές τους. Λογικό είναι οι Ποδαράδες, δηλαδή η σημερινή Νέα Ιωνία, να έχει την τιμητική της σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ιδιαίτερα συγκινητικές οι εκδηλώσεις στην προσφυγούπολη, που συντηρούν νωπές τις μνήμες ενός βίαιου ξεριζωμού που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ.

***

Εξίσου νωπές και οι μνήμες για τον αγωνιστή της Δημοκρατίας Παύλο Μπακογιάννη, οι οποίες «ζωντάνεψαν» κατά την πρόσφατη τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του στο άλσος Ψυχικού.

«Ο Παύλος Μπακογιάννης έχει μείνει στη μνήμη των περισσοτέρων για τον τρόπο που πέθανε, όμως αξίζει να τον θυμόμαστε για τον τρόπο που έζησε και γι’ αυτά που πίστευε» είπε η κόρη του Αλεξία, και ίσως αυτή να ήταν η ουσιαστικότερη κουβέντα που έχει ειπωθεί για έναν πολιτικό που συμβόλιζε την εθνική ενότητα.

***

Και μιας και αναφερθήκαμε στην πολιτική, ας κλείσουμε με μια γεύση τοπικής πολιτικής κινητικότητας. Αν έχετε την αίσθηση ότι πληθαίνουν στις γειτονιές σας τα πάσης φύσεως μηχανήματα εργολάβων, δεν είναι αίσθηση αλλά πραγματικότητα. Οι δημοτικές αρχές σπεύδουν να βάλουν μπροστά ό,τι είχε ξεμείνει ως… εκκρεμότητα.

Και μην ακούσουμε ότι το κάνουν επειδή σε περίπου έναν χρόνο στήνονται οι αυτοδιοικητικές κάλπες. Απλώς τα έργα έπρεπε να ωριμάσουν και… έτυχε ο χρόνος ωρίμανσης να συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο.

Αυτό είναι όλο, κακόπιστοι!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet