Ευχέλαια, λουκέτα, εκκαθαρίσεις και κοινωνικές εντάσεις στα… Βόρεια της Αττικής
Ενυπόγραφα

Ευχέλαια, λουκέτα, εκκαθαρίσεις και κοινωνικές εντάσεις στα… Βόρεια της Αττικής

Εκεί στην Αγία Παρασκευή μάλλον θα πρέπει να κάνουν κάποιο ευχέλαιο μπας και φύγει η βασκανία, που δεν αφήνει έργο και πρωτοβουλία να ξεκινήσουν χωρίς να… σκαλώσουν στη συνέχεια.

Αν και για να είμαστε ειλικρινείς, στην περίπτωση του οικοπέδου που μίσθωσε ο Δήμος στο γειτονικό Χαλάνδρι, για να μεταφέρει μέρος της διεύθυνσης Καθαριότητας και των οχημάτων του, μάλλον δεν έφταιγε το μάτι. Θα αρκούσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής να είχε ρωτήσει τον γείτονά του αν οι χρήσεις του ακινήτου συνάδουν με τους λόγους για τους οποίους επιχειρείται η μίσθωσή του.

Τόσο απλά… αλλά και τόσο σύνθετα όταν πιέζουν και οι προεκλογικοί χρόνοι.

***

Αγία Παρασκευή και Κηφισιά αποτέλεσαν στον Βόρειο Τομέα Αθηνών τις δύο παράπλευρες απώλειες του σχεδίου αναδιοργάνωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Ανάμεσα στα 25 καταστήματα των ΕΛΤΑ ανά τη χώρα τα οποία, από Δευτέρα 10 Ιουλίου, αναστέλλουν τις συναλλακτικές δραστηριότητες με το κοινό είναι κι αυτά του Κοντοπεύκου (Αγία Παρασκευή) και του κέντρου της Κηφισιάς.

Έτσι, μετά τις αντίστοιχες αναδιοργανώσεις (δηλαδή κλείσιμο καταστημάτων) που ακολούθησαν τα τραπεζικά καταστήματα σε αρκετές περιοχές στα Βόρεια της Αττικής, φαίνεται ότι σειρά πήραν και τα ταχυδρομεία.

Όσο για τον λόγο που επιβάλλουν αυτές τις αλλαγές, μια φράση από την επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ προς τους εργαζόμενους της εταιρείας περιγράφει πολύ γλαφυρά την κατάσταση:

«Προχωράμε, λοιπόν, μπροστά, κρατώντας από το παρελθόν αυτά που μας κάνουν πιο δυνατούς, το ισχυρό όνομα και αξιόπιστο δίκτυό μας, τη μακρά ιστορία και τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας και αποχωριζόμαστε μη λειτουργικές και ξεπερασμένες διαδικασίες».

Καταλάβατε ή, μήπως, η πραγματικότητα (των αριθμών) σας ξεπερνά;

***

Συνεχίζονται οι εσωτερικές εκκαθαρίσεις στη διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων, με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Βαφειάδη να οδηγεί σε αναγκαστική έξοδο από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αγωγής Υγείας την κ. Βούλα Αρσένη – Λάμπρου, η οποία πλέον ηγείται της δικής της παράταξης (Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης), με την οποία θα διεκδικήσει τον θώκο του δημάρχου της πόλης.

Το πολιτικό μπρα ντε φερ μεταξύ του κ. Βαφειάδη, ο οποίος κέρδισε τις εσωκομματικές διαδικασίες διαδοχής στην παράταξη (Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας) και της κ. Λάμπρου, που ήταν η πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος, παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο γαλάζιος υποψήφιος Γιάννης Πισιμίσης (Συνεργασία – Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια), ο οποίος θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί προς όφελός του τον «εμφύλιο» στην άλλοτε κραταιά παράταξη του Ξένου Μανιατογιάννη.

***

Στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού τα προβλήματα σχολικής στέγης απασχολούν σταθερά την τοπική κοινωνία. Το ότι θα φθάναμε όμως στο σημείο να συγκρούονται και πολίτες μεταξύ τους για το πού θα ανεγερθούν νέα σχολικά συγκροτήματα, δεν το φανταζόμασταν.

Κι όμως, ένα οικόπεδο στον Παπάγο, που εδώ και 50 χρόνια είχε χαρακτηριστεί ως χώρος σχολείου, και το οποίο ο Δήμος πλέον αποφάσισε να το αξιοποιήσει για την ανέγερση του 4ου Δημοτικού και του 4ου Νηπιαγωγείου, «άναψε τα αίματα» και έφερε μέχρι τα ΜΑΤ στην περιοχή.

Ο λόγος είναι η αντίδραση μερίδας πολιτών, οι οποίοι αρνούνται να δεχθούν ότι στον χώρο που -με απόφαση της δημοτικής αρχής το 1997- διαμορφώθηκε σε πλατεία (με παιδική χαρά, παγκάκια, συντριβάνι, αγαλματάκια κ.λπ.) και στον οποίο το 2019 η νυν δημοτική αρχή προχώρησε σε δενδροφύτευση(!), θα ανεγερθεί τώρα σχολικό συγκρότημα.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο, όπου θα πρέπει όλοι να τα έχουν με όλους καλά, καταλαβαίνουμε ότι το «παζλ» δυσκολεύει…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet