Ομοβροντίες στην Περιφέρεια, τρικυμίες στην Αγία Παρασκευή και… κρυφτούλι σε Λυκόβρυση – Πεύκη
Ενυπόγραφα

Ομοβροντίες στην Περιφέρεια, τρικυμίες στην Αγία Παρασκευή και… κρυφτούλι σε Λυκόβρυση – Πεύκη

Στην… μπούκα του κανονιού έχουν βάλει τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη τα ΜΜΕ που πρόσκεινται φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Από κοντά και το κόμμα, αλλά και η δημοτική παράταξη Δύναμη Ζωής, της τέως περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, ζητούν μετ’ επιτάσεως την… κεφαλή του περιφερειάρχη επί πίνακι.

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» ήταν η πρώτη μεγάλη αφορμή για να ξεσπάσει κύμα επιθέσεων στο πρόσωπο του κ. Πατούλη (και όχι μόνο από τα αριστερά…), η ιστορία με το διδακτορικό ανέβασε κι άλλο την ένταση των επιθέσεων, ενώ ακόμη και ο πρόσφατος απολογισμός της περιφερειακής αρχής στάθηκε αφορμή για να «ξιφουλκήσουν» απέναντί του οι μεγαλύτερες αντιπολιτευτικές παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πώς αντιδρά σε όλα αυτά ο κ. Πατούλης; Ακολουθεί την τακτική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», προσπαθώντας να δώσει έντονο πολιτικό χρώμα στην αντιπαράθεση, ώστε να στρέψει τις βολές από το πρόσωπό του στον κομματικό χώρο που εκφράζει. Γνωρίζει, ωστόσο, καθώς διαθέτει αρκετή εμπειρία στα κοινά, ότι ο ρόλος του «αποδιοπομπαίου τράγου» έχει αποδειχθεί πολλές φορές βολικός στον στίβο της πολιτικής…

***

Στην Αγία Παρασκευή τις τελευταίες μέρες επικρατεί… τρικυμία σχετικά με το κολυμβητήριο της πόλης, το οποίο 30 χρόνια κτίζεται… προεκλογικά. Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, σε μια προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα της καθημερινότητας, που δεν τον ευνοεί και ιδιαίτερα μετά και το πάθημα της «Ελπίδας», έφερε και πάλι στο προσκήνιο το θέμα, δηλώνοντας αποφασισμένος να δώσει οριστική λύση.

Η αντιπολίτευση δε διαφωνεί με την κατασκευή του κολυμβητηρίου, αλλά εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να υλοποιήσει το έργο η διοίκηση, φοβούμενη ότι στο τέλος πάλι δεν θα γίνει τίποτα ή, στην καλύτερη περίπτωση, θα προκύψει μία αθλητική δομή που δεν θα μπορέσει να είναι βιώσιμη.

Ο κ. Ζορμπάς αρνείται να συζητήσει με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης τις λεπτομέρειες του έργου, παρά τις κατά καιρούς προσκλήσεις που του έχουν γίνει, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι κάνουν τα πάντα για να ακυρώσουν την κατασκευή του κολυμβητηρίου.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά όντως θα προχωρήσει το έργο, καθώς η ανοιχτή τρύπα που χάσκει στο κέντρο της πόλης εδώ και τρεις δεκαετίες μόνο τιμή δεν περιποιεί στις διοικήσεις που πέρασαν…

***

Στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης η διοίκηση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη εξακολουθεί να κινείται μακριά από τις δημοσιογραφικές κάμερες, συνεχίζοντας τις… πριβέ συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως δεν περιορίζεται μόνο εκεί.

Όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση την ίδια τακτική των κλειστών διαδικασιών ακολουθεί και στο θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Λυκόβρυσης, απορρίπτοντας τα αιτήματα για πραγματοποίηση ανοιχτής συζήτησης. Οι αντιπολιτευόμενοι στον δήμαρχο αποδίδουν την απροθυμία του για διάλογο στην… προθυμία του, μέσω του ΓΠΣ, να «τσιμεντοποιήσει» την πόλη, αλλά και να κάνει τα χατίρια κάποιων επιχειρηματιών.

Δεν ξέρουμε εάν ευσταθούν οι καταγγελίες, αλλά σίγουρα ο δήμαρχος, τηρώντας αυτή την επίμονη απόσταση από οτιδήποτε δημόσιο και ανοιχτό, μάλλον δίνει… πατήματα για δεύτερες σκέψεις σε όσους τον αντιπολιτεύονται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet