Ενυπόγραφα

«Ταβάνιασαν» κρούσματα, διασωληνωμένοι και νεκροί – Επιτέλους, ήρθε η ώρα να ανοίξουμε!

Το πρόβλημα στη χώρα με την πανδημία -και όχι μόνο- δεν έχει να κάνει με την ανοσία στον φονικό ιό, αλλά με την «ανοσία» όσων αποφασίζουν για τις τύχες μας στην αυτοκριτική. Δεκαετίες τώρα, με αποκορύφωμα τα μνημόνια, αλλά και τον τωρινό εφιάλτη, οι κυβερνώντες μας, με ελάχιστες και κυρίως ανώδυνες εξαιρέσεις, ουδέποτε αναγνώρισαν σφάλματα στους χειρισμούς τους και, βέβαια, ουδέποτε ζήτησαν συγγνώμη.

Έτσι και τώρα, περιμένοντας την ανακοίνωση της χαλάρωσης των αυστηρών μέτρων περιορισμού κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, ουδείς περιμένει ότι θα ακούσει κάτι που να μοιάζει με αναγνώριση λάθους. Απλώς, κατά πάσα πιθανότητα, θα ενημερωθούμε ότι τον Νοέμβριο, με μέσο ημερήσιο όρο κρουσμάτων λίγο πάνω από 1.500, θανάτων γύρω στους 10 και διασωληνωμένων γύρω στους 200, ήταν λογικό να μπούμε σε αυστηρό απαγορευτικό, αλλά σήμερα, με τα κρούσματα να έχουν «σπάσει» ακόμη και το φράγμα των 3.000, τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 50 και τους διασωληνωμένους να υπερβαίνουν τους 600, είναι επίσης λογικό να χαλαρώνουμε τα μέτρα!

Θα συνεχίσουμε να επαναστατούμε απέναντι στην κοινή λογική, να επενδύουμε σε όλα όσα μας διχάζουν και να «διδάσκουμε» το ίδιο τις επόμενες γενιές.

Και θα το δεχθούμε. Γιατί κι εμείς κουραστήκαμε -ιδίως όσοι εφαρμόσαμε το αυστηρό απαγορευτικό- και οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί μας δεν αντέχουν άλλη παράταση στην «παύση εμπορίου» και γενικότερα επειδή πλέον χάσαμε την εμπιστοσύνη μας στο όποιο «αλάθητο» επιστημόνων και μη… Και τούτο το τελευταίο είναι το χειρότερο. Γιατί ήταν ακριβώς αυτό που πετύχαμε στην αρχή της υγειονομικής κρίσης, κάνοντας κάποιους εξ ημών να παρασυρθούμε και να ελπίσουμε ότι μπήκαμε, ως χώρα, σε νέες, πιο αισιόδοξες, «ράγες».

Φευ! Όσα εμβόλια και να μας κάνουν, το αθάνατο ελληνικό DNA μας δεν θα το αλλοιώσουν. Δεν θα αφήσουμε τα 200 χρόνια που κύλησαν στον ιστορικό χρόνο μας από την ελληνική επανάσταση να πάνε χαμένα. Θα συνεχίσουμε να επαναστατούμε απέναντι στην κοινή λογική, να επενδύουμε σε όλα όσα μας διχάζουν και να «διδάσκουμε» το ίδιο τις επόμενες γενιές.

Α, και να μην ξεχάσουμε την παράταση του σχολικού έτους. Μην μας πουν και α-παίδευτους!

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet