Τρέχουμε υπερβολικά, αλλά δεν προσπερνάμε τα προβλήματα…
Πηγή φωτογραφιών: freepik.com
Ενυπόγραφα

Τρέχουμε υπερβολικά, αλλά δεν προσπερνάμε τα προβλήματα…

Εκκρεμότητα μισού αιώνα: Το κτήμα Σιστοβάρη στην Αγία Παρασκευή, γνωστό σε πολλούς ως πρώην «Da Vinci», αποτέλεσε για χρόνια (σχεδόν μισό αιώνα) μία σημαντική εκκρεμότητα για τον Δήμο, ο οποίος ανέμενε το πέρασμα του συγκεκριμένου ακινήτου στην ιδιοκτησία του, όπως ήταν το θέλημα του ομώνυμου δωρητή. Τελικώς, όπως μας ενημερώνει ο δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης, όλα διευθετήθηκαν ομαλά και πλέον το κτήμα Σιστοβάρη πέρασε στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, ο οποίος και πλέον θα πρέπει να σχεδιάσει τον τρόπο που θα το αξιοποιήσει. Ελπίζουμε όταν το θέμα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην αποτελέσει άλλο ένα πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση. Αν και είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι η ελπίδα μας θα διαψευστεί…

«Δύο στα δύο»: «Δύο στα δύο» έχει… πετύχει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες του που… ακουμπούν στους δήμους. Από τη μία ο Νέος Οικοδομικές Κανονισμός, με τα περίφημα «εργολαβικά μπόνους» και από την άλλη το νομοσχέδιο για την ένταξη των υπηρεσιών ύδρευσης των δήμων και των ΔΕΥΑ στην ΕΥΔΑΠ, έχουν προκαλέσει τη μήνιν των αιρετών, οι οποίοι κατηγορούν την κεντρική διοίκηση ότι συνεχίζει να νομοθετεί ερήμην τους. Μάλιστα, σε περιπτώσεις όπως ο Δήμος Βριλησσίων, ο οποίος έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις για την ανάπτυξη, συντήρηση και αναβάθμιση του δημοτικού του δικτύου ύδρευσης, η προοπτική να περάσει αυτό, χωρίς κανένα αντισταθμιστικό όφελος, στην ΕΥΔΑΠ είναι κάτι που δεν… συζητείται. Γι’ αυτό, πέραν από το ομόφωνο καταδικαστικό ψήφισμα που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο, σε περίπτωση που το ν/σ γίνει νόμος του κράτους, ο δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο Δήμος θα προσφύγει στο ΣτΕ. Χρήσιμη υπενθύμιση: ο Γ. Πισιμίσης είναι «γαλάζιος» δήμαρχος.

Κονδύλια πυροπροστασίας: Με 40 εκατ. ευρώ (9 εκατ. ευρώ περισσότερα από πέρσι) χρηματοδοτεί το υπουργείο Εσωτερικών τους 332 δήμους και τους 7 συνδέσμους δήμων της χώρας προκειμένου να υλοποιήσουν δράσεις πυροπροστασίας για την τρέχουσα χρονιά. Ανεξαρτήτως εάν τα χρήματα αυτά κρίνονται πολλά ή λίγα, δύο βασικές προϋποθέσεις θα πρέπει να διασφαλιστούν, εάν θέλουμε κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε στο κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας. Η πρώτη είναι ότι οι πόροι θα δοθούν εγκαίρως, ώστε να μπορέσουν οι δήμοι να είναι έτοιμοι πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Η δεύτερη είναι να ελέγξει το αρμόδιο υπουργείο ότι ακόμη και το τελευταίο ευρώ αξιοποιήθηκε αποκλειστικώς για δράσεις πυροπροστασίας και μάλιστα αποτελεσματικά…

Αστυνόμευση δύο… ταχυτήτων: Μείωση της μεσαίας και μείζονος εγκληματικότητας κατά 46% καταγράφηκε σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία το 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης Παναγιώτης Στάθης σε διημερίδα του Δήμου Κηφισιάς με τίτλο «Νεανική παραβατικότητα και βία ενηλίκων – Κατανόηση, παρέμβαση, πρόληψη». Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι στις εν λόγω περιοχές έχει αυξηθεί η αστυνόμευση, καθώς επιχειρούν 10 ομάδες ΔΙ.ΑΣ., 1 ομάδα ΟΠΚΕ και 1 ομάδα ΟΔΟΣ. Αναμφίβολα, η πίεση που άσκησε ο δήμαρχος Βασίλης Ξυπολυτάς, πιεζόμενος και ο ίδιος από την αύξηση της παραβατικότητας στον Δήμο, έπιασε… τόπο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Να περιμένουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και σε άλλους Δήμους της περιοχής με αντίστοιχα φαινόμενα ή η ευαισθησία της Κατεχάκη εξαντλείται στον συγκεκριμένο Δήμο;

Οδηγικώς απαράδεκτοι: Δεν μπορεί παρά να προβληματίζει έντονα -και όχι μόνο τους αρμόδιους- η συχνότητα των θανατηφόρων ατυχημάτων στην Αττική το τελευταίο διάστημα. Από την άλλη, ενώ η Τροχαία έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των ελέγχων που διενεργεί σε κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου στο Λεκανοπέδιο, μοιράζοντας εκατοντάδες κλήσεις στους απείθαρχους οδηγούς, τελικώς αυτό, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, δεν έχει οδηγήσει στη συνέτιση όσων αδιαφορούν τόσο για τη δική τους ζωή, όσο και για τη ζωή των συνανθρώπων τους. Για να δούμε εάν ο νέος, αυστηρότερος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας θα καταφέρει να συμμορφώσει την οδηγική συμπεριφορά μας ή αν, τελικώς, και σε αυτήν την περίπτωση η… γιατρειά πρέπει ν’ αναζητηθεί στην Παιδεία. Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση ίσως πρέπει να περιμένουμε τις νέες γενιές οδηγών…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet