Αναπτυξιακό Οργανισμό αποκτά ο Δήμος Αγίας Παρασκευής
Πολιτική

Αναπτυξιακό Οργανισμό αποκτά ο Δήμος Αγίας Παρασκευής

Στη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού προχωρά ο Δήμος Αγίας Παρασκευής κατόπιν της έγκρισης, κατά πλειοψηφία, της σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο. «Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κρίσιμο εργαλείο το οποίο  ήδη έχουν στη διάθεση τους, εδώ και πολλά χρόνια, οι περισσότεροι δήμοι της χώρας, όπως είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και άλλοι και το οποίο αποκτά πλέον και η Αγία Παρασκευή, με αρκετά χρόνια καθυστέρηση» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.

Όπως υποστηρίζει, μέσω της σύστασης του Αναπτυξιακού Οργανισμού μειώνονται δραστικά οι χρόνοι απορρόφησης σημαντικών, για την ανάπτυξη της πόλης, ευρωπαϊκών πόρων, ενώ ο  Δήμος θα λειτουργεί πιο  ευέλικτα σε ό,τι αφορά την επίλυση ζητημάτων για την κάλυψη των αναγκών της πόλης, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της αναπτυξιακής της δυναμικής. Ειδικότερα θα λειτουργήσει ως αναπτυξιακός βραχίονας του Δήμου και, μέσα από την τεχνογνωσία που θα διαθέτει, θα είναι σε θέση να παρέχει τεχνική υποστήριξη στις διευθύνσεις του Δήμου, τόσο σε μελετητικό όσο και σε εκτελεστικό επίπεδο, ενώ παράλληλα θα είναι εφικτή η στήριξη της γνώσης, της καινοτομίας και των νέων μορφών επιχειρηματικότητας.

Κατά την εισήγηση του για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Μέσω του αναπτυξιακού μας οργανισμού θα μπορούμε να απορροφούμε χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα με ταχύτερες διαδικασίες, να ωριμάζουμε μελέτες έργων υποδομής, αλλά και να υλοποιούμε πιο ευέλικτα δράσεις κοινωνικής συνοχής, ψηφιακής σύγκλισης και αειφόρου ανάπτυξης». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι να σταματήσουμε να χάνουμε χρηματοδοτήσεις όπως γινόταν στο παρελθόν και να αρχίσουμε να αντλούμε έσοδα για τον Δήμο μας. Βασικός μας προσανατολισμός είναι να πάμε την πόλη μας ψηλά, να την εκσυγχρονίσουμε, να την κάνουμε πιο λειτουργική και πιο φιλική για τους πολίτες της. Όπως γίνεται αντίστοιχα σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις της Ευρώπης».

Βασίλης Σάρκουλας: Ποίων «ανάπτυξη» μας ετοιμάζει ο δήμαρχος;

Αντίθετη άποψη για τα σχέδια της δημοτικής αρχής έχει η δημοτική παράταξη Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, με τον επικεφαλής της Βασίλη Σάρκουλα να σημειώνει: «Μια εισήγηση – τομή στην ως τα σήμερα λειτουργία του Δήμου μας αποφάσισε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μυλωνάκης να φέρει στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, την Παρασκευή 28 Ιουνίου: Τη λειτουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού. Με τον τρόπο αυτόν όλες σχεδόν οι λειτουργίες του Δήμου θα πραγματοποιούνται από τον Οργανισμό αυτόν, μέσω ιδιωτικών εταιρειών».

«Δεν είμαστε κατά της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα. Με μέτρο όμως και όποτε αυτό είναι απολύτως απαραίτητο και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Διαφωνούμε με τη φιλοσοφία που έχει και επιχειρεί να επιβάλλει ο δήμαρχος, όλα στους ιδιώτες επιχειρηματίες και μάλιστα με αδιαφανείς διαδικασίες» σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Στον Δήμο μας έχουμε δείγματα γραφής με παρόμοιες περιπτώσεις, όταν ήταν πάλι στη δημοτική αρχή (2007-2010) ήταν ο κ. Μυλωνάκης. Με απόφασή τους τότε μας είχαν εντάξει στην Αναπτυξιακή Μελισσίων-Νέας Πεντέλης (ΑΜΝΕΠ), δήθεν για να αναπτυχθούμε, η οποία λίγο μετά έπεσε έξω. Επί 13 χρόνια γίνεται προσπάθεια να εκκαθαριστεί, κανείς δεν γνωρίζει πού πήγαν τα χρήματα που δώσαμε και ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσο είναι το χρέος που θα επωμιστούμε. Αν δεν θυμάται τα γεγονότα μπορεί να ρωτήσει τους δύο σημερινούς ειδικούς συμβούλους του, οποίοι τότε ήταν στο Δ.Σ. της Αναπτυξιακής. Να θυμηθεί επίσης τις δημοτικές επιχειρήσεις ΔΗΠΕΑΠ, ΚΟΙΠΕΔΑΠ και ΚΟΙΚΕΔΑΠ και την αμαρτωλή ιστορία τους την ίδια περίοδο».

Και η ανακοίνωση του κ. Σάρκουλα συνεχίζει:

«Την εισήγηση έφερε σχεδόν αιφνιδιαστικά, χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση, ούτε με την αντιπολίτευση ούτε με τους εργαζόμενους του Δήμου, τους οποίους αφορά άμεσα. Ο δήμαρχος έχει συνηθίσει πια την αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά του, εμείς όμως δεν θέλουμε να την συνηθίσουμε. Επέλεξε μάλιστα να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και όχι διά ζώσης ή με μεικτό τρόπο, φοβούμενος τις αντιδράσεις που θα ακούγονταν και θα φαίνονταν στην κάμερα. Επίσης, μας έστειλε την εισήγηση, από 209 σελίδες, πολύ κοντά στη συνεδρίαση (για να μην προλάβουμε να τη μελετήσουμε σε βάθος) και χωρίς υπογραφές από τις υπηρεσίες του Δήμου. Ένα τόσο σοβαρό θέμα, με μεγάλο κόστος για τον Δήμο αλλά και σημαντικό ρίσκο, αντιμετωπίστηκε χωρίς καμιά σοβαρότητα από τη δημοτική αρχή. Γι΄ αυτό απείχαμε από τη συνεδρίαση, όπως και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Τελικά, παρά τις αντιδράσεις του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης και του συνόλου των εργαζόμενων, η εισήγηση ψηφίστηκε από την παράταξη του δημάρχου και την παράταξη του κ. Γιώργου Οικονόμου, του οποίου οι… αναστολές που κάποτε είχε δεν υπάρχουν πια.

Όσον αφορά στις λεπτομέρειες της εισήγησης για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό, το τι ακριβώς σημαίνει και το τι κρύβει θα ενημερώσουμε σύντομα τους πολίτες».

Νεότερη ενημέρωση: 2/7

Δήμος: Τελικά η άγνοια είναι πιο επικίνδυνη ακόμα και από την αδράνεια

Απάντηση στα επικριτικά σχόλια της αντιπολίτευσης για τη σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού δίνει η δημοτική αρχή, σημειώνοντας στη σχετική ανακοίνωσή της:

«Είχαμε μία μικρή ελπίδα πως η ετυμηγορία των πολιτών της Αγίας Παρασκευής στις εκλογές που μας πέρασαν θα ήταν αρκετή για να κατανοήσουν επιτέλους κάποιοι ότι η πόλη είναι αποφασισμένη να πάει μπροστά και να ξεκολλήσει από αναχρονιστικές νοοτροπίες που την κράτησαν εγκλωβισμένη στη στασιμότητα. Αλλά φευ.

Οι ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από παρατάξεις της αντιπολίτευσης με αφορμή την έγκριση της σύστασης του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής από το Δημοτικό Συμβούλιο αποδεικνύουν πως είναι πιο εύκολο να περάσει μία καμήλα από το μάτι μιας βελόνας, παρά να αλλάξουν κάποιοι μυαλά. Επιδεικνύοντας απαράδεκτη άγνοια, προβάλλοντας ψεύδη και σκορπώντας λάσπη στον ανεμιστήρα, επιχειρούν με λαϊκίστικες κορώνες να δημιουργήσουν  εντυπώσεις για μικροπολιτικούς λόγους. Μόνο που δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτή τη στάση δεν πλήττουν τη διοίκηση του Δήμου, όπως νομίζουν, αλλά την ίδια τους την πόλη και τα συμφέροντα όλων των κατοίκων της.

Είναι δε πρωτοφανές να ασκούν κριτική παρατάξεις όπως είναι η «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας» και το «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή» που έλαμψαν διά της απουσίας τους, καθώς δεν μπήκαν στον κόπο να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση, προβάλλοντας δικαιολογίες που δεν έχουν καμία βάση. Εκ προοιμίου δηλαδή καταδίκασαν τη δυνατότητα να αποκτήσει ο Δήμος ένα κρίσιμο  εργαλείο που θα τονώσει την αναπτυξιακή του δυναμική, χωρίς να έχουν ακούσει ούτε τι είναι ο Αναπτυξιακός Οργανισμός, ούτε τις δυνατότητες που δίνει στην πόλη.

Αγνοώντας σκοπίμως την αλήθεια, διατυπώνουν ανακρίβειες περί δήθεν απόπειρας ιδιωτικοποιήσεων, εκχώρησης υπηρεσιών του Δήμου, διακινδύνευσης θέσεων εργασίας και άλλα. Αν δεν τους πείθουμε εμείς ας ρωτήσουν τόσο τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, που εισηγήθηκε και πέρασε, πριν λίγες μέρες, κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο τη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού στο Χαλάνδρι, όσο και τον δήμαρχο Πάτρας Κωνσταντίνο Πελετίδη, ο οποίος λειτουργεί τον Δήμο του με τρεις αναπτυξιακές εταιρείες, τις οποίες κληρονόμησε και όχι μόνο δεν κατήργησε, αλλά αντίθετα τις αξιοποίησε για την ανάπτυξη της πόλης του. Αν μη τι άλλο δεν μιλάμε για δύο δημάρχους που “αγαπάνε” τις ιδιωτικοποιήσεις και ο νοών νοείτω… Αντίθετα αγαπάνε τις πόλεις τους και το αποδεικνύουν.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τα  εξής:

  • Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός για κάθε Δήμο αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που συμβάλλει στη ταχύτερη απορρόφηση πόρων για κρίσιμα αναπτυξιακά έργα, αλλά και στη μεγαλύτερη ευελιξία των διαδικασιών που απαιτούνται για την ωρίμαση μελετών και δρομολόγησης δράσεων κοινωνικής συνοχής, καινοτομίας  και ψηφιακής σύγκλισης.
  • Ο ισχυρισμός ότι όλες οι λειτουργίες του Δήμου θα “περάσουν” στον Αναπτυξιακό Οργανισμό είναι απολύτως ψευδής, καθώς βάσει της σύστασης του Οργανισμού δεν εκχωρείται καμία υπηρεσία του Δήμου. Επαναλαμβάνουμε ότι ο Οργανισμός θα λειτουργεί επικουρικά και υποστηρικτικά στις υπηρεσίες του Δήμου.
  • Η διαδικασία των απευθείας αναθέσεων στον Αναπτυξιακό Οργανισμό είναι ακριβώς η ίδια που ισχύει σε όλο το Δημόσιο και βάσει των διατάξεων του σχετικού νόμου 4412/2016.
  • Δεν υπήρξε το παραμικρό κόστος για την εκπόνηση της μελέτης για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό, καθώς έγινε εσωτερικά  από τις υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεργασία με το γραφείο δημάρχου και τον γενικό γραμματέα του Δήμου.

Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτό το ντελίριο λασπολογίας. Εμείς υποσχεθήκαμε στους πολίτες ότι θα «αλλάξουμε» την πόλη και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε».

Νεότερη ενημέρωση - 4/7

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Τι ψήφισε, αλλά νομίζει ότι έκρυψε, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μυλωνάκης

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μυλωνάκης, μας «μαλώνει»  με ανακοίνωσή του για την αντίδρασή μας  τόσο για τη διαδικασία που ακολούθησε (δεν ρώτησε κανέναν και μας το έφερε τελευταία κυριολεκτικά στιγμή) όσο και για τη λειτουργία του ίδιου του «Αναπτυξιακού Οργανισμού». Στην ανακοίνωσή του λέει πολλά χωρίς να λέει τίποτα ουσιαστικό, τα σημαντικά τα απέκρυψε.

Σταχυολογούμε κάποια από αυτά τα σημαντικά, για τα οποία πιστεύουμε ότι δεν έχουν ενημερωθεί οι περισσότεροι από τους δημοτικούς του συμβούλους:

  • Το αρχικό μετοχικό του κεφάλαιο είναι 200.000 ευρώ, από χρήματα του Δήμου. Ο «Αναπτυξιακός Οργανισμός» (Α.Ο.) είναι αυτοτελής και αυτοδιοίκητος, δηλαδή λειτουργεί με δικό του (διορισμένο) Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.).
  • Πέραν του Δ.Σ., διορίζονται από τον δήμαρχο (με την απόλυτη πλειοψηφία του) πρόεδρος, αντιπρόεδρος, διευθύνων σσύμβουλος, διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών και διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών. Το κόστος των μισθοδοσιών, αυτών των 5 μόνο, ετησίως, ανέρχεται σε 120.000 ευρώ (από 1.900 έως 2.500 ευρώ μηνιαίως ο καθένας).
  • Επιπλέον διορίζονται ειδικός σύμβουλος προέδρου, γενικός διευθυντής, προϊστάμενοι Τμημάτων και τακτικοί και έκτακτοι υπάλληλοι. Και αυτοί στην ουσία διορίζονται από τον δήμαρχο, αλλά στην εισήγηση δεν αναφέρεται το κόστος μισθοδοσίας τους.
  • Στον Α.Ο. ανατίθενται απευθείας  λειτουργίες, έργα ή δράσεις του Δήμου, ακόμη και υποδομές, τα οποία αυτός (ο Α.Ο.) θα αναθέτει με τη σειρά του σε ιδιωτικές εταιρείες, χωρίς έλεγχο από τον Δήμο (σε ποιον, πώς και πόσο).
  • Στις αρμοδιότητές του Α.Ο. εμπίπτουν όλες οι λειτουργίες του Δήμου, από καθαριότητα μέχρι κοινωνικές υπηρεσίες, αθλητικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές δράσεις, τεχνικά και οικονομικά θέματα, σχολεία. Στην ουσία δημιουργείται ένας «παράλληλος» Δήμος και οι ήδη εργαζόμενοι του Δήμου περιέρχονται σε αχρησία και απαξίωση.
  • Οι ανατιθέμενες στον Α.Ο. δράσεις, προγράμματα κ.λπ., θα είναι πλέον πολύ ακριβά για τον Δήμο, αφού: α) Δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός β) Θα υπάρχουν δύο «ενδιάμεσοι» (Α.Ο. και ιδιωτικές εταιρείες) με ξεχωριστό κέρδος για τον καθένα, στο οποίο θα προστίθεται και το κόστος της μισθοδοσίας της «στρατιάς» των διορισμένων στον Α.Ο. γ) Θα πληρώνονται οι μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου, χωρίς όμως αντικείμενο εργασίας. 
  • Στην εισήγησή του, ως ετήσια έξοδα του Α.Ο. αναφέρονται τα εξής ποσά (στρογγυλοποιημένα). Το 2025: 980.000 ευρώ, το 2026: 1250.000 ευρώ, το 2027: 1.450.000 ευρώ, αυξανόμενα ακόμη περισσότερο στη συνέχεια. Δεν έδωσε όμως καμιά εξήγηση πώς υπολογίστηκαν αυτά, πού θα δοθούν αυτά τα χρήματα του Δήμου.
  • Η εισήγηση δεν συντάχτηκε από τις Υπηρεσίες του Δήμου, όπως είπε. Αν ήταν έτσι, γιατί δεν τις υπέγραψαν οι συντάξαντες υπάλληλοι;

Υπάρχουν πολλά θολά και περίεργα στην εισήγηση του δημάρχου, που την ψήφισαν η παράταξή του και η παράταξη του κ. Γιώργου Οικονόμου και με την ψήφισή τους βάζουν τον Δήμο σε περιπέτειες  προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.

Όντως, οι διαδικασίες μέσω του Α.Ο. είναι κάπως ταχύτερες από τις σημερινές. Όμως στον βωμό της ταχύτητας δεν πρέπει να θυσιάσουμε τη διαφάνεια, το κόστος και τον δημόσιο χαρακτήρα του Δήμου. Ό,τι θα κάνει ο Α.Ο. μπορούν να το κάνουν (το έκαναν με επιτυχία μέχρι σήμερα) οι Υπηρεσίες και οι υπάλληλοι του Δήμου. Προφανώς η δημοτική αρχή δεν γνωρίζει πώς ή δεν μπορεί να λειτουργήσει τον Δήμο.

Ας μην μας κατηγορεί λοιπόν για «άγνοια» ο δήμαρχος, γνωρίζουμε καλά (όσο και ο ίδιος τουλάχιστον) και τη σχέση του με τα ιδιωτικά δημοτικοδίαιτα συμφέροντα και την έφεσή του σε βολέματα «ημετέρων».

Το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης

Όραμα για την Αγία Παρασκευή: Όχι στον Αναπτυξιακό Οργανισμό Μυλωνάκη

Την αντίθεσή της εξέφρασε και η παράταξη Όραμα για την Αγία Παρασκευή με την εξής ανακοίνωση:

«Με απόφαση της η δημοτική αρχή συνεπικουρούμενη από τη παράταξη του κου Οικονόμου ψήφισε την πρόταση του κ. Μυλωνάκη για τη δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Ένα τόσο σοβαρό θέμα που μπορεί να καταλήξει βραδυφλεγής βόμβα στα οικονομικά δεδομένα του Δήμου, αντιμετωπίστηκε με ερασιτεχνικό τρόπο.

– Η οικονομοτεχνική μελέτη (209 σελ.) δόθηκε στην αντιπολίτευση, που δεν το ψήφισε, για μελέτη, μόλις μιάμιση μέρα πριν τη συζήτηση.

– Ο κ. Μυλωνάκης ισχυρίζεται ότι το γνωρίζαμε από τον Απρίλιο. Βεβαίως γνωρίζαμε την επικεφαλίδα, αλλά όχι τη μελέτη όπως και καμιά λεπτομέρεια π.χ μισθοί.

– Δεν υπάρχουν έγγραφες γνωμοδοτήσεις από την νομική και οικονομική υπηρεσία του Δήμου, παράλειψη που υποκρύπτει σκοπιμότητα.

– Απέφυγαν τη συζήτηση δια ζώσης στο Δημοτικό συμβούλιο με αστείες και ψευδείς δικαιολογίες και την έκαναν με τηλεδιάσκεψη, γιατί άραγε;

– Ισχυρίστηκε ο κος Μυλωνάκης για το «επείγον» ότι, η προθεσμία έληγε 30 Ιουνίου. Παιδαριώδης δικαιολογία καθώς είχε στη διάθεσή του 3 μήνες.

– Ο κος Μυλωνάκης δεν ενημέρωσε αλλά ούτε και διαβουλεύτηκε με την αντιπολίτευση, που δεν το ψήφισε.

– Δεν γνωρίζουμε ποιος ή ποιο γραφείο συνέταξε τη μελέτη και εάν γνώριζαν ο/οι μελετητές τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου.

– Το παρελθόν του κ Μυλωνάκη (2006-2010) δεν εμπνέει εμπιστοσύνη καθότι ως πρωταγωνιστής τότε με δύο Δημοτικούς του Συμβούλους και δύο μισθωτούς Συμβούλους, οργάνωσαν τις δημοτικές επιχειρήσεις ΔΗΠΕΑΠ, ΚΟΙΠΕΔΑΠ, ΚΟΙΚΕΔΑΠ και ΑΜΝΕΤ και ζημίωσαν το Δήμο πάνω από 1 εκ. μέχρι τώρα.

– Στην εισήγησή του ο κος Μυλωνάκης επικαλέστηκε ως παράδειγμα τους Δήμους της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, δήμους με τους οποίους δεν μπορούμε να συγκριθούμε οικονομικά. Και μόνο αυτό, επιβεβαιώνει την προχειρότητα με την οποία συγκροτήθηκε η αναπτυξιακός οργανισμός .

– Ένδειξη προχειρότητας είναι επίσης και η διαδικασία που ακολουθήθηκε.

– Θυμίζω ότι, ο Π/Υ του Δήμου παρουσίασε το 2023, 2,1 εκ. έλλειμμα στα ανταποδοτικά, και κάθε χρόνο έχει την δυνατότητα να διαθέσει για τις ΜΗ ανελαστικές δαπάνες ( τεχνικό πρόγραμμα, λειτουργικές δαπάνες, κοινωνική πολιτική, πολιτισμό, εκπαίδευση κλπ,) λιγότερα από 2 εκ.€.

Απέναντι σε αυτή την οικονομική κατάσταση, ο κος Μυλωνάκης συγκροτεί αναπτυξιακό οργανισμό, που με βάση τη μελέτη του, τα έξοδά της μέχρι το 2029 θα ανέλθουν σε 7,35 εκ. (σελ.160) και ισχυρίζεται ότι θα τα καλύψει με έσοδα (σελ.161) από:

α. Ίδια Κεφάλαια, που δεν υπάρχουν (οι λόγοι αναφέρονται παραπάνω)

β. Με δανεισμό. Πέραν των ήδη εγκεκριμένων δανείων, ο Δήμος δεν θα έχει πιστοληπτική ικανότητα ούτε ως εγγυητής.

γ. Επιχορηγήσεις δημοσίου. Απαγορεύονται.

δ. Ο οργανισμός δεν χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Κοι Μυλωνάκη και Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Αλλάζουμε με αυτά τα οικονομικά δεδομένα οδηγείτε το Δήμο στα βράχια. Ξανασκεφτείτε το

Βασική αρχή της παράταξης Όραμα για την Αγία Παρασκευή είναι, κάθε προσπάθεια που ωφελεί το Δήμο τη στηρίζουμε ενώ αντίθετα ότι εκτιμούμε (με τεκμηριωμένους λόγους, όπως παραπάνω), ότι θα βλάψει το Δήμο και το μέλλον του το καταψηφίζουμε και προσπαθούμε να το αποτρέψουμε».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet