Μάνα και γιος έκλεβαν ηλικιωμένες γυναίκες με τη μέθοδο της απασχόλησης – Ορμητήριό τους ήταν παλαιοπωλείο στα Βριλήσσια
Κοινωνία

Μάνα και γιος έκλεβαν ηλικιωμένες γυναίκες με τη μέθοδο της απασχόλησης – Ορμητήριό τους ήταν παλαιοπωλείο στα Βριλήσσια

Με ορμητήριο-«βιτρίνα» παλαιοπωλείο που διατηρούσαν στη Λ. Πεντέλης, στα Βριλήσσια, μία 42χρονη γυναίκα και ο 25χρονος γιος της είχαν συστήσει συμμορία που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες, με το πρόσχημα επαγγελματικής τους απασχόλησης με το εμπόριο παλαιών αντικειμένων, κινούμενοι με όχημα, διαμοίραζαν φυλλάδια επιχείρησης παλαιοπωλείου σε ηλικιωμένες. Όταν οι ηλικιωμένες τους καλούσαν στα σπίτια τους για εκτίμηση παλαιών αντικειμένων, οι συλληφθέντες, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαιρούσαν κοσμήματα και αντικείμενα αξίας.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης σε Εκάλη, Κηφισιά και Μελίσσια, ενώ το οικονομικό όφελος ξεπερνά τα 31.000 ευρώ.

Τελικώς, η δράση τους έλαβε τέλος το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Ιουλίου 2025, όταν στελέχη του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κηφισιάς τους συνέλαβαν να κινούνται με όχημα στην περιοχή της Εκάλης και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

  • Πολυτελές ρολόι,
  • 4 χρυσά δακτυλίδια,
  • χρυσό βραχιόλι και αλυσίδα,
  • ξύλινο ρόπαλο,
  • 13 ναρκωτικά δισκία και
  • τα χρηματικά ποσά των 5.490 ευρώ, 720 δολαρίων ΗΠΑ και 10 φράγκων Ελβετίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, όπου πλέον αντιμετωπίζουν κατηγορίες για  διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Επιπρόσθετα, σε βάρος της 42χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και σε βάρος του 25χρονου για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πηγή στοιχείων: Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet