Το έργο «Δεν είμαι εγώ» ανεβάζει η Θεατρική Σκηνή Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Πολιτισμός

Το έργο «Δεν είμαι εγώ» ανεβάζει η Θεατρική Σκηνή Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Το έργο «Δεν είμαι εγώ» του Γρηγόριου Ξενόπουλου ανεβάζει φέτος η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ξεκινώντας από αυτό το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Απριλίου 2018.

Παράσταση «Δεν είμαι εγώ» από τη Θεατρική Σκηνή Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται: «Η συγκεκριμένη παράσταση είναι η τελευταία δουλειά της αείμνηστης Βάσως Παπαθεοδώρου-Μπελίτση, που απροσδόκητα έφυγε από κοντά μας πριν από λίγους μήνες. Αποτελώντας για τρεις δεκαετίες την ψυχή της Θεατρικής Σκηνής του Δήμου, η οποία πλέον τιμητικά έχει το όνομά της, η Βάσω Παπαθεοδώρου-Μπελίτση επιμελήθηκε την παραγωγή και την σκηνοθεσία του “Δεν ειμ΄ εγώ”, με τον θίασό της να ανεβάζει στο θεατρικό σανίδι την παράσταση, συνεχίζοντας το έργο της αξέχαστης για την πόλη σκηνοθέτιδας».

Συντελεστές της παράστασης:

Σκηνικά: Γιάννης Γαμπαδάκης.

Παίζουν: Γιάννης Αναστασάκης, Γιάννης Γαμπαδάκης, Γιάννης Γαλατόπουλος, Γιώργος Κοκορομύτης, Γιώργος Κουτσογιαννάκης, Κώστας Καρβουναρίδης, Σοφία Κοτσάμπαση, Λουΐζα Μαρτινούτσι, Ράνια Μιχαλοπούλου, Βασίλης Μακρής, Ξανθίππη Παντελή, Σάντυ Πηλιούρη, Αντώνης Ρουσέλης, Γωγώ Τυρνάζη, Τάνια Τσιντζήλα, Αριάδνη Φάτση και Μαίρη Χρονοπούλου.

Ημερομηνίες παραστάσεων:

  • 21 & 22 Απριλίου
  • 5 & 6, 12 & 13, 19 & 20, 26 Μαΐου
  • 2 & 3 Ιουνίου.

Ώρες παραστάσεων: 20:15

Χώρος διεξαγωγής: Πολιτιστικό Πολυκέντρο Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Κουντουριώτου& Νεότητος).

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το έργο γράφτηκε το 1928. Είναι μια τρίπρακτη φαρσοκωμωδία που αναφέρεται στη ζωή ενός τυπικού, αυστηρού, οικογενειάρχη, και υπερβολικά λογικού καθηγητή ηλικίας 50 ετών ο οποίος ζει ήσυχα κάνοντας τα μαθήματα και τα πειράματά του.

Ο καθηγητής μαθηματικών Πέτρος Παπαπέτρου βγάζει με τη λογική του το συμπέρασμα πως πάσχει από διχασμό προσωπικότητας και προσπαθεί να πείσει τους γύρω του πως είναι δύο άνθρωποι, ο Α και ο Β: ο ένας σοφός, φρόνιμος, εγκρατής, ηθικός κι ο άλλος γλεντζές και παλιάνθρωπος. Το έργο σατιρίζει τους ανθρώπους που βασίζονται πάρα πολύ στη λογική και πορεύονται μόνο μ΄ αυτήν, ενώ για την εκτίμηση των γεγονότων και την εξαγωγή θετικών συμπερασμάτων, είναι απαραίτητες κι άλλες δύο ανθρώπινες δυνάμεις, η φαντασία και η διαίσθηση.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet