Πλήθος πιστών στη λιτανεία της ιερής εικόνας του Αγ. Δημητρίου στην Κηφισιά
Κοινωνία

Πλήθος πιστών στη λιτανεία της ιερής εικόνας του Αγ. Δημητρίου στην Κηφισιά

Πλήθος πιστών συμμετείχε στη λιτανεία της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στον Δήμο Κηφισιάς.

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Κηφισιάς. Το πρωί της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου 2016 τελέστηκε τρισαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα, με συλλειτουργούς τον επίσκοπο Ναζιανζού κ. Θεοδώρητο και τον οικείο μητροπολίτη κ. Κύριλλο. Επίσης συμμετείχε πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως.

Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στην πανήγυρη και ευχήθηκε «ο Άγιος Δημήτριος να τους φυλάττει στην αρχιερατεία τους και να ποιμαίνουν την επαρχία τους, επ΄ αγαθώ της Εκκλησίας». Ευχαρίστησε, επίσης, τον δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς, το Σώμα Προσκόπων και το υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την παραχώρηση τιμητικού αγήματος στη λιτανεία.

Στη συνέχεια κληρικοί και πιστοί ακολούθησαν την εικόνα στην καθιερωμένη λιτανεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet