«Η δική μας διοίκηση απέδειξε και εξακολουθεί να αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι αποτελεσματική, έχει σχέδιο για την πόλη και το υλοποιεί με μεθοδικότητα. Το σχέδιο αυτό, δίνει προοπτική για το μέλλον του προαστίου μας και μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση» υπογράμμισε ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης παρουσιάζοντας το βράδυ της Τετάρτης 2 Απριλίου μια σειρά από έργα και δράσεις που υλοποιήθηκαν από τη δημοτική αρχή του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς από το 2011 έως το 2014.
«Όλα όσα έγιναν ή σχεδιάστηκαν να γίνουν στην πόλη μας την περίοδο 2011-2014 στηρίζονται στις ισχυρές οικονομικές βάσεις που δημιουργήσαμε και στη νοικοκυρεμένη και διαφανή διαχείριση των δημοτικών πόρων, για την οποία είμαστε υπερήφανοι. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε. Προχωράμε με σίγουρα βήματα. Τα προβλήματα για να λυθούν απαιτούν συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα. Συνεργασία όλων που αγαπούν τη πόλη μας και θέλουν να προσφέρουν» τόνισε ο δήμαρχος, απευθυνόμενος στους εκατοντάδες πολίτες που κατέκλυσαν το αμφιθέατρο του κέντρου Γαία.
Στην παρουσίαση του έργου του Δήμου Κηφισιάς, ο δήμαρχος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα οικονομικά στοιχεία, στον περιορισμό των εξόδων αλλά και στη βελτίωση των οικονομικών δεκτών, που είχαν ως αποτέλεσμα ο ισολογισμός του Δήμου να είναι πλεονασματικός. Τόνισε ότι η συνετή οικονομική διοίκηση, χωρίς σπατάλες, αξιοποίησε με διαφάνεια τους λιγοστούς πόρους και πολλαπλασίασε τη χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων, ώστε να τεθούν τα θεμέλια για τη μελλοντική ανάπτυξη του Δήμου.
«Ήταν επιλογή μας τα θετικά οικονομικά μας αποτελέσματα να τα μετατρέψουμε σε κοινωνικό πλεόνασμα έργων και υπηρεσιών που προσφέραμε στους συμπολίτες μας. Αυτή η θετική κατάστασή μας επέτρεψε να προχωρήσουμε στη μείωση των ανταποδοτικών τελών για όλα τα νοικοκυριά της πόλης κατά 6%. Και προγραμματίζουμε να μειώσουμε κι άλλο τα δημοτικά τέλη τον επόμενο χρόνο, στηριζόμενοι στην επίτευξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων. Όμως η μεγαλύτερη επιτυχία της διοίκησής μας είναι ότι καταφέραμε να διεκδικήσουμε και να μας εγκριθούν πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ, από το ΕΣΠΑ και διάφορα άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα. Τα έργα που εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεσθούν με τα 60 εκατομμύρια ευρώ ενισχύουν τις υποδομές της πόλης, αυξάνουν την περιουσία του Δήμου, βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και το κυριότερο, δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ στον προϋπολογισμό μας, δηλαδή δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ στους δημότες μας», ανέφερε ο κ. Ν. Χιωτάκης.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον δήμαρχο, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, στο μεγαλύτερο Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων που έγινε ποτέ στην πόλη. Ο κ. Νίκος Γ. Χιωτάκης παρουσίασε ένα προς ένα τα έργα και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες και συγκεκριμένα:
Στη Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς, το έργο Ανάπλασης και Ενίσχυσης Πράσινου και Ελευθέρων Χώρων και Δρόμων Ήπιας Κυκλοφορίας στις Περιοχές Αλωνίων και Κάτω Κηφισιάς, την Κατασκευή Αγωγών Ακαθάρτων σε διάφορες περιοχές της Κηφισιάς, τα Έργα συντήρησης και Επισκευής Οδοστρωμάτων, την Κατασκευή Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην Περιοχή Τριγώνου Φραγκοπούλου, την Αποχέτευση Ακαθάρτων στην Περιοχή Αδάμες, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της Κάτω Κηφισιάς, το πρόγραμμα Εξοικονόμησης Ενέργειας με παρεμβάσεις σε δημοτικά κτήρια και στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού, τις επισκευές και συντηρήσεις σχολείων, τη Μελέτη και κατασκευή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, τα «Πράσινα δώματα», σε σχολικά κτίρια.
Πέρα όμως από τα έργα που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ, κατασκευάζεται με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης, χωρίς δηλαδή να δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ των συμπολιτών μας, ένα έργο που αποτελεί όραμα για την πόλη μας. Το υπόγειο πάρκινγκ 617 θέσεων στην Πλατεία Πλάτανου που ολοκληρώνεται και θα λειτουργήσει το καλοκαίρι.
Στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, την κατασκευή του Γ΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού Νέας Ερυθραίας, το έργο της Ενίσχυσης Αστικού Πρασίνου στην Περιοχή Τριγώνου Εθνικής Αντίστασης, την Προμήθεια και Εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού για τον Έλεγχο των Διαρροών του Δικτύου Ύδρευσης της Νέας Ερυθραίας, τις παρεμβάσεις σε υφιστάμενα δημοτικά κτήρια και στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού, μέσα από το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ.
Στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης, την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, τη διαμόρφωση παιδικής χαράς στην πλατεία Κέννεντυ, με πιστοποιημένα όργανα και προσθήκη ελαστικών πλακιδίων ασφαλείας και τις παρεμβάσεις σε υφιστάμενα δημοτικά κτήρια και στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού, μέσα από το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ.
Επίσης, έχει εγκριθεί από το ΕΣΠΑ χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελετών που αφορούν στην κατασκευή σχολείων, δικτύου ποδηλατοδρόμων διαδρομής ενοποίησης των σχολικών κτηρίων στις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.
Παρουσιάζοντας το κοινωνικό έργο του Δήμου, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι στόχος ήταν να μην υπάρχει ούτε ένας συμπολίτης μας αβοήθητος, χωρίς τη δυνατότητα κάλυψης των βασικών του αναγκών, προσθέτοντας: «Καταφέραμε ως Δήμος να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Να στηρίζουμε στην πράξη αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη. Να σταθούμε με ενδιαφέρον και στοργή στο πλευρό της εργαζόμενης μητέρας. Με πρότυπες κοινωνικές υπηρεσίες και δομές και πολύ εθελοντική και προσωπική εργασία αναδεικνύουμε την ανθρωπιά και αλληλεγγύη σε υπέρτατες αξίες. Το πρότυπο δίκτυο δημοτικών κοινωνικών δομών μας, μας επιτρέπει να ισχυριζόμαστε ότι ο Δήμος Κηφισιάς αποτελεί πρότυπο Δήμου που αναδεικνύει την ανθρωπιά και την κοινωνική αλληλεγγύη σε υπέρτατες αξίες. Τον χαρακτήρα αυτό θα τον ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο στο μέλλον».
Ο δήμαρχος υπεραμύνθηκε του σημαντικού έργου που παράχθηκε στην υπηρεσία Καθαριότητας, παρά την κατακόρυφη μείωση του προσωπικού εξαιτίας της απαγόρευσης προσλήψεων συμβασιούχων για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας προβλήματα λειτουργικότητας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η καθαριότητα της πόλης είναι υπόθεση όλων μας. Καμία όμως προσπάθεια δική μας δεν αρκεί, αν δεν έχουμε και τη δική σας βοήθεια. Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχία του στόχου να διατηρηθούν οι πόλεις μας καθαρές και όμορφες».
Ο κ. Ν. Χιωτάκης αναφέρθηκε ακόμη στην προσπάθεια που γίνεται για να αυξηθεί αλλά και να διατηρηθεί, το πράσινο της πόλης μας, τονίζοντας: «Το προσωπικό του Δήμου έχει καθημερινά τη δύσκολη αποστολή της συντήρησης του Άλσους Κηφισιάς Δημήτρης Ζωμόπουλος και των 20 μεγάλων πάρκων και οργανωμένων χώρων πρασίνου της πόλης, της φύτευσης εκατοντάδων νέων δέντρων, χιλιάδων θάμνων και διακοσμητικών φυτών, την υλοποίηση προγραμμάτων φυτοπροστασίας, τον καθαρισμό των παιδικών χαρών και την αποψίλωση ρεμάτων και δασικών χώρων. Αλλά νομίζω πως τεράστια επιτυχία στον τομέα αυτό αποτελεί ότι καταφέραμε να διατηρήσουμε τη νομική υπόσταση της Ανθοκομικής Έκθεσης, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, μετά από πίεση που ασκήσαμε στο υπουργείο Εσωτερικών, επικαλούμενοι το περιβαλλοντικό αλλά και το ιστορικό της ενδιαφέρον. Παράλληλα, για τη διαφύλαξη του πρασίνου, θέσαμε στη διάθεση της πόλης τον κατάλληλο μηχανισμό πολιτικής προστασίας, για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τόσο τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όσο και περιστατικά πυρκαγιών στα όρια της πόλης. Και το κάναμε αυτό αξιοποιώντας τόσο τον εξοπλισμό μας σε μέσα, όσο και το Εθελοντικό Σώμα δασοπυροσβεστών διασωστών» .
Επίσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Δήμου για το κυκλοφοριακό στη πόλη μας το οποίο αποτελεί θέμα προτεραιότητας. Ο Δήμος Κηφισιάς έχει προχωρήσει στον καθορισμό ενός συγκεκριμένου πλαισίου πολιτικής για τις μεταφορές, για να προστατευθούν κατά προτεραιότητα οι περιοχές κατοικίας, με την εκτροπή της διαμπερούς κυκλοφορίας στους κύριους οδικούς άξονες, τη βελτίωση των συνθηκών στάθμευσης και την εξασφάλιση άνετης και ασφαλούς κίνησης των πεζών και των ήπιων μορφών μετακίνησης.
Ο δήμαρχος Κηφισιάς ενημέρωσε τους πολίτες και για το πλούσιο έργο και τις σημαντικές πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, αναφέροντας: «Πετύχαμε το διάστημα 2011-2014 να αναδείξουμε τον Δήμο μας σε κοιτίδα πολιτιστικής και αθλητικής δημιουργίας. Στα δημοτικά μας γήπεδα και στάδια φιλοξενούνται 17 αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου που μετέχουν σε 12 εθνικά πρωταθλήματα και δεκάδες τοπικά. Αξιοποιήσαμε όλους τους δημοτικούς αθλητικούς χώρους και διοργανώθηκαν με επιτυχία πολλές αθλητικές εκδηλώσεις οι οποίες προσέλκυσαν χιλιάδες συμπολίτες μας όλων των ηλικιών».
Στην ομιλία του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυνατότητες που παρέχει ο Δήμος Κηφισιάς για την πολιτιστική ανάπτυξη των δημοτών, επισημαίνοντας: «Υλοποιούνται εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη, η Παιδική Βιβλιοθήκη και το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» αποτελούν πολύτιμη κυψέλη γνώσης και διά βίου μάθησης για τους δημότες μας. Επίσης διεκδικήσαμε και κατ’ εξαίρεση διατηρήσαμε το Πνευματικό Κέντρο Νέας Ερυθραίας το οποία εξελίχθηκε και σήμερα λειτουργεί ως Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας. Μέσα στα τρία αυτά χρόνια διοργάνωσε με επιτυχία δύο Συμπόσια για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, πραγματοποίησε δύο εκδόσεις και οργάνωσε τον θεσμό των Αλλοτινών Πατρίδων κάθε Σεπτέμβριο στη Νέα Ερυθραία».
Ο κ. Ν. Χιωτάκης, κλείνοντας την ομιλία του, εξέφρασε την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθησή του ότι, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Δήμος Κηφισιάς θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και τις υψηλές προσδοκίες των πολιτών επισημαίνοντας ότι αυτό που χρειάζεται περισσότερο από όλα η πόλη μας είναι η αλληλεγγύη, η συνεργασία και η συστράτευση όλων.
Σχετικά άρθρα
Φιλοζωική εκπαίδευση στο 3ο Δημοτικό Λυκόβρυσης
Μια όμορφη εκπαιδευτική παρουσίαση από εθελόντρια του συλλόγου SAVE Stray Animals and Volunteers, Εθελοντές και Αδέσποτα Λυκόβρυσης – Πεύκης έγινε…
Οι προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα αδέσποτα ζώα στη Μ. Συρεγγέλα
Επίσκεψη στον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) πραγματοποίησε η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και βουλευτής Μαρία Συρεγγέλα,…
Δωρεάν premium τροφή από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού για τις αδέσποτες γάτες
Ακόμη 2,5 τόνους γατοτροφών διένειμε η Υπηρεσία Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων και Ζώων Συντροφιάς στους εθελοντές του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού,…
Κοινές δράσεις για τα αδέσποτα από το ΔΙΚΕΠΑΖ και την ΠΦΠΟ
Το ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων) επισκέφθηκε η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) Άννα Τοσούνογλου και…
Δωρεάν αποτέφρωση ζώων συντροφιάς από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Το Τμήμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας, παρέχει δωρεάν στους κατοίκους…
Φιλοζωική εκπαίδευση στο 3ο Δημοτικό Λυκόβρυσης
Μια όμορφη εκπαιδευτική παρουσίαση από εθελόντρια του συλλόγου SAVE Stray Animals and Volunteers, Εθελοντές και Αδέσποτα Λυκόβρυσης – Πεύκης έγινε…
Οι προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα αδέσποτα ζώα στη Μ. Συρεγγέλα
Επίσκεψη στον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) πραγματοποίησε η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και βουλευτής Μαρία Συρεγγέλα,…
Πρωτοχρονιάτικη πίτα για τη βουλευτή της Νίκης Ασπασία Κουρουπάκη
Με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025, στο Ίδρυμα Πέτρου Ζήση στο Χαλάνδρι, η κοπή…
Ο Παύλος Μαρινάκης έδωσε το «παρών» σε τρεις σημαντικές διοργανώσεις στον Βόρειο Τομέα Αθηνών
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαΐου τρεις σημαντικές διοργανώσεις…
Επίσκεψη Αφροδίτης Κτενά στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι
Την Πέμπτη 15 Μαΐου, αντιπροσωπεία της Τομεακής Οργάνωσης Βορείου Τομέα, με επικεφαλής τη βουλευτή Βορείου Τομέα του ΚΚΕ Αφροδίτη Κτενά, επισκέφθηκε το Ενιαίο…
Στην εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Ζάππειο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός την Πέμπτη 8 Μαΐου 20025, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, τιμώντας την…
Η Μιλένα Αποστολάκη ζητά την κατάργηση της «τροπολογίας Βορίδη» με αφορμή τον Δήμο Βριλησσίων
Η βουλευτής Βόρειου Τομέα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Μιλένα Αποστολάκη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, με την οποία…
Πρωτοχρονιάτικη πίτα για τη βουλευτή της Νίκης Ασπασία Κουρουπάκη
Με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025, στο Ίδρυμα Πέτρου Ζήση στο Χαλάνδρι, η κοπή…
Ο Παύλος Μαρινάκης έδωσε το «παρών» σε τρεις σημαντικές διοργανώσεις στον Βόρειο Τομέα Αθηνών
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαΐου τρεις σημαντικές διοργανώσεις…
Ένα νοσοκομείο… ταξιδεύει την ελληνική ιατρική κουλτούρα στον κόσμο
Την ώρα που πληθαίνουν οι δυσάρεστες ειδήσεις γύρω μας, με τα νέα από το ουκρανικό μέτωπο να δημιουργούν ισχυρούς κλυδωνισμούς…
Νέο ΟΧΙ, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, από τα Μελίσσια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας – Βίντεο
Για δεύτερη φορά συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς και πολίτες έξω από το…
Κοινωνικό ανάχωμα στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Μελίσσια – Βίντεο
Την καταγορηματική αντίθεσή τους στο επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Μελίσσια εξέφρασαν η δημοτική αρχή του Δήμου…
Δεν κατεβαίνει για δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης στις εκλογές του 2023 ο Τάσος Μαυρίδης – Αποχαιρετισμός με συγκίνηση, αλλά και «καρφιά»
Την απόφασή του να μην συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος…
Η προσαγωγή, η σύλληψη, τα πολιτικά μηνύματα και η επόμενη μέρα – Συνέντευξη Τύπου Σωτήρη Λαπιέρη
Την περασμένη Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Χαλάνδρι Ενάντια, δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Λαπιέρης δέχθηκε απρόκλητη, όπως…
Ένα νοσοκομείο… ταξιδεύει την ελληνική ιατρική κουλτούρα στον κόσμο
Την ώρα που πληθαίνουν οι δυσάρεστες ειδήσεις γύρω μας, με τα νέα από το ουκρανικό μέτωπο να δημιουργούν ισχυρούς κλυδωνισμούς…
Νέο ΟΧΙ, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, από τα Μελίσσια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας – Βίντεο
Για δεύτερη φορά συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς και πολίτες έξω από το…
Μ. Αρτόπουλος: Μεγάλη μείωση περιστατικών μέσης ωτίτιδας στον γενικό πληθυσμό από τα προληπτικά μέτρα κατά της πανδημίας!
Μεγάλη μείωση των περιστατικών μέσης ωτίτιδας στον γενικό πληθυσμό (παιδιά και ενήλικες) έφεραν τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση του…
Προβλήματα και στην ακοή προκαλεί η νόσος COVID-19
Προβλήματα και στην ακοή προκαλεί η νόσος του COVID-19, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που παρουσιάστηκαν στο 16th European Federation Audiology…
Διατροφή στις πανελλαδικές – Οδηγός για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα
Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη συγκέντρωση, απόδοση και ενέργεια, πόσο μάλλον την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. Μπορεί να…
Ένα νοσοκομείο… ταξιδεύει την ελληνική ιατρική κουλτούρα στον κόσμο
Την ώρα που πληθαίνουν οι δυσάρεστες ειδήσεις γύρω μας, με τα νέα από το ουκρανικό μέτωπο να δημιουργούν ισχυρούς κλυδωνισμούς…
Δημήτρης Κούβελας: Αντιμετώπιση ήπιων ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου κατά της COVID-19
Πολλοί άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι που δημιουργήθηκαν εμβόλια ως το πρώτο βήμα για τη διαχείριση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Δυστυχώς, υπήρξε και…
Μ. Αρτόπουλος: Μεγάλη μείωση περιστατικών μέσης ωτίτιδας στον γενικό πληθυσμό από τα προληπτικά μέτρα κατά της πανδημίας!
Μεγάλη μείωση των περιστατικών μέσης ωτίτιδας στον γενικό πληθυσμό (παιδιά και ενήλικες) έφεραν τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση του…
Προβλήματα και στην ακοή προκαλεί η νόσος COVID-19
Προβλήματα και στην ακοή προκαλεί η νόσος του COVID-19, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που παρουσιάστηκαν στο 16th European Federation Audiology…
Εγγραφείτε στο Newsletter
* Θα λαμβάνετε τα σημαντικότερα νέα της τελευταίας εβδομάδας.
ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA