“Αυτό το Παράξενο Ζώο”: Συνέχεια παραστάσεων
Πολιτισμός

“Αυτό το Παράξενο Ζώο”: Συνέχεια παραστάσεων

Μέχρι και τις 16 Μαρτίου συνεχίζονται οι παραστάσεις από το Λαϊκό Θέατρο Νέας Ερυθραίας, που παρουσιάζει φέτος το έργο “Αυτό το Παράξενο Ζώο” του Gabriel Arout, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαραγκού.

Αναλυτικά οι συντελεστές είναι:

  • Σκηνοθέτης: Μιχάλης Μαραγκός
  • Σκηνικά- Κοστούμια: Μαρία Ποθητού
  • ‘Ηχος-Φώτα: Δημήτρης Τζιούμας
  • Μουσική: Δημήτρης Κίκλης

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Νίκος Αναγνώστου
Αργυρώ Βασιλάκη
Σταύρος Ζαπάντης
Γιώργος Θωμάκος
Κλεοπάτρα Ίντζε
Νάντια Καρούντζου
Φίλιππας Κίκλης
Μέλα Κιτσάκη
Μαρίνα Μερσινιά
Άρτεμις Ποθητού
Άκης Πούλιος
Νατάσα Πρασίνη
Χρυσούλα Προβατίδου
Εύη Σοφίλου
Κατερίνα Στάικου
Κάτια Τραπελίδη
Γιώργος Φράγκος

Επόμενες παραστάσεις: 14,15,16 Μαρτίου, ώρα 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Ερυθραίας, Ι. Δρυμπέτη & Κερκύρας.

Τηλ. κρατήσεων: 6949 690187 (5-9 μ.μ.). Η προκράτηση είναι απαραίτητη.

Λίγα λόγια για το έργο

“Αυτό το παράξενο ζώο” ( 1964)… Μα ποιο; Φυσικά ο άνθρωπος. Άνθρωποι που μέσα από την αλήθεια τους ξεδιπλώνουν τους ρόλους τους, της άτακτης συζύγου, της αδιάφορης συντρόφου, του πονεμένου συζύγου, του επαγγελματία που συναναστρέφεται δύσκολες περιπτώσεις γυναικών, του ερωτευμένου σε μια αποτυχημένη πρόταση γάμου και ένα περίφημο έργο τέχνης. Και το θέμα τους βέβαια ο άνθρωπος και τα έργα του. Ο Arout διασκεύασε διηγήματα του Τσέχωφ τα οποία αποτελούν τη σπονδυλική στήλη του θεατρικού αυτού έργου, που αντιμετωπίζει τον άνθρωπο με χιούμορ και συμπάθεια.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα Gabriel Arout

Το πραγματικό του όνομα Gabriel Aroutcheff. Γεννήθηκε το 1909 στη Ρωσία. Μάρτυρας του πολέμου και της επανάστασης στη Ρωσία, έφτασε με την οικογένειά του στη Γαλλία το 1921 . Κατά το 1930  απέκτησε Bachelor of Arts στη Σορβόνη. Το πρώτο θεατρικό έργο του, ο “Ορφέας ή ο φόβος των θαυμάτων”, γράφτηκε το 1935. Το δεύτερο έργο του, “Pauline ή ο αφρός της θάλασσας” (1948), ήταν μεγάλη επιτυχία. Στα μέσα της δεκαετίας του 1950, ο Gabriel Arout συνέγραψε έργα για τον κινηματογράφο.

Ήταν λάτρης του πολιτισμού, παθιασμένος ιδίως με την κληρονομιά των μεγάλων Ελλήνων συγγραφέων.

Το 1978 έλαβε το μεγάλο βραβείο της Κοινωνίας των Δραματικών Δημιουργών και Συνθετών και το 1981 το μεγάλο βραβείο του θεάτρου της Γαλλικής Ακαδημίας. To τελευταίο έργο, “Ναι” , τελειώνει με ένα μακρύ μονόλογο όπου ο άνθρωπος βρίσκει τον εαυτό του να είναι ο κύριος του πεπρωμένου του. Πέθανε το 1982 .

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet