Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και το Δίκτυο SDG 17 Greece πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες – Συνεργασία – Βιώσιμο Μέλλον», το Σάββατο 7 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης με σκοπό να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, η οποία είχε προσκληθεί από τη δημοτική σύμβουλο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και πρόεδρο του Δικτύου SDG 17 Greece Μαρίνα Σταυράκη.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν καταξιωμένες γυναίκες από τον χώρο της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, της δημοσιογραφίας και της καθημερινότητας. Μεταξύ των γυναικών που τιμήθηκαν από τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριο Ψυχάλη και την πρόεδρο του Δικτύου SDG 17 Greece Μαρίνα Σταυράκη ήταν η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου, η επιχειρηματίας Βασιλική Κορδερά, η δημοσιογράφος Φωτεινή Βρύνα, η επιχειρηματίας Δέσποινα Μοιραράκη, η ιατρός Οδύσσεια Κωνστάντουρα, η εκδότρια Τζένη Βλάχου, η εργαζόμενη στον τομέα της Καθαριότητας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μπέτυ Τζίτζιρα, η εθελόντρια Μαρίνα Κίκου, καθώς επίσης και άλλες ακόμα γυναίκες.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν τα τμήματα Πολιτισμού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπως η Παιδική Χορωδία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, το τμήμα Latin, καθώς επίσης και το τμήμα αυτοκρατορικών χορών του Δήμου μας.

«Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε κάθε ανισότητα και αδικία στη σύγχρονη κοινωνία», δήλωσε ο Μ. Ψυχάλης και πρόσθεσε:

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να τιμήσουμε τη συμβολή των γυναικών στην κοινωνία, την επιστήμη, την εργασία και την καθημερινή ζωή. Μέσα από αυτή την εκδήλωση θέλουμε να αναδείξουμε γυναίκες που με το έργο, την προσπάθεια και την παρουσία τους αποτελούν πρότυπα δημιουργίας, προσφοράς και έμπνευσης για όλους μας».

Από την πλευρά της η Μαρίνα Σταυράκη δήλωσε: «Τιμήσαμε γυναίκες που αποτελούν σύμβολα καταξίωσης και έμπνευσης, γυναίκες που διακρίνονται και συμβάλλουν δυναμικά σε διαφορετικούς τομείς της κοινωνικής, επιχειρηματικής, επαγγελματικής, και επιστημονικής ζωής. Παράλληλα αναγνωρίσαμε τον καθημερινό αγώνα των εργαζόμενων γυναικών που με επιμονή, δύναμη και αφοσίωση, διαμορφώνουν ένα πιο δίκαιο και ισότιμο εργασιακό περιβάλλον».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δεκάδες κάτοικοι, οι αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι Γιώργος Στιβαχτής, Μαρήλια Νικολαΐδου, Ιορδάνης Βογιατζόγλου, Γιάννης Μέγας και Μαρίνα Μαγκουρίλου, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μανώλης Γλέζος, ο πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, η πρόεδρος της ΑΜΚΕ Passport for Life Κατερίνα Τζήκα, ο σύμβουλος δημάρχου Χρήστος Φωτίδης και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων, όπως η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης Έλλης Μήτση.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2026
Powered by Wisenet