Η Θεατρική Ομάδα του ΠΕΑΠ παρουσιάζει τον «Ταρτούφο»
Πολιτισμός

Η Θεατρική Ομάδα του ΠΕΑΠ παρουσιάζει τον «Ταρτούφο»

Το έργο του Μολιέρου «Ταρτούφος» ανεβάζει η θεατρική ομάδα του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

«Ταρτούφος» από τη Θεατρική Ομάδα του ΠΕΑΠΜία σύγχρονη ματιά στο «κωμικό διαμαντάκι» του βασιλιά της γαλλικής κωμωδίας, Μολιέρου. Ο πανούργος Ταρτούφος εισβάλλει στο αξιοπρεπέστατο σπίτι της οικογένειας του κυρίου Οργκόν, και προσπαθεί με τις δολοπλοκίες του να τον καταστρέψει. Όλοι βλέπουν το πόσο επικίνδυνος είναι, εκτός από τον ίδιο τον Οργκόν που έχει τυφλωθεί από τους θεατρινισμούς του και πέφτει όλο πιο βαθιά στην παγίδα του ικανού απατεώνα. Ο Μολιέρος γράφει τον «Ταρτούφο» το 1664, επιτίθεται στους θρησκόληπτους και προκαλεί την έντονη κριτική και τις αντιδράσεις μέρους της Αυλής πριν ακόμη γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση. Μετά την παρουσίασή του ξεσπά μεγάλη αγανάκτηση, που ανάγκασε τον βασιλιά Λουδοβικό ΙΔ΄ να απαγορεύσει επίσημα κάθε παρουσίαση του έργου. Όταν η «παλαιά αυλή» αποδυναμώνεται, ο «Ταρτούφος» ξαναπαίζεται και γίνεται τεράστια επιτυχία, που έως τις μέρες μας ανεβαίνει αδιάλειπτα στις σκηνές όλου του κόσμου.

Παίζουν (αλφαβητικά): Ντέμη Αντωνοπούλου, Ανδρέας Αραπογιάννης, Βιβή Βαρβεράκη, Νίκος Βλάχος, Σοφία Βόκα, Γιώργος Ζαφειρόπουλος, Νεκτάριος Καλαϊτζάκης, Αλεξάνδρα Κατσιαβάρα, Βασίλης Μάραντος, Αλέξανδρος Μπούρας, Αθηνά Σαρδέλη, Γιάννης Τσούτσος.

Σκηνικά – Κοστούμια: Πολυάννα Βλατή.

Χορογραφίες – Βοηθός σκηνοθέτη: Σταύρος Ψυλλάκης.

Σκηνοθεσία: Νικόλας Μίχας.

Ώρα έναρξης: 21:00.

Είσοδος ελεύθερη.

Το έργο θα παρουσιαστεί και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet