Για «επιτομή της προχειρότητας» στο πάρκινγκ Ευτέρπης κάνει λόγο η Μ. Διακολιού
Κοινωνία

Για «επιτομή της προχειρότητας» στο πάρκινγκ Ευτέρπης κάνει λόγο η Μ. Διακολιού

Για «επιτομή της προχειρότητας» σε ό,τι αφορά στην κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης κάνει λόγο η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαίρη Διακολιού.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ζήτησε τη διακοπή των εργασιών στον χώρο «επειδή δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις του νόμου για πρόληψη ατυχημάτων από ηλεκτροπληξίες». 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής συμβούλου:

Δυστυχώς, η πραγματικότητα επιβεβαιώνει ότι το πάρκινγκ που σκοπεύει η δημοτική Αρχή να κατασκευάσει στην πλατεία Ευτέρπης, αδιαφορώντας για τις δυσμενείς συνέπειες που το έργο αυτό θα έχει στην πόλη, επιπλέον γίνεται με αδικαιολόγητη προχειρότητα.

Έγγραφο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.Συγκεκριμένα, ήδη από τις 19-7-2016, η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.) θυροκόλλησε στο εργοτάξιο έγγραφο περί διακοπής των εργασιών επειδή δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις του νόμου για πρόληψη ατυχημάτων από ηλεκτροπληξίες. Το ίδιο έγγραφο κοινοποιήθηκε και στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, ως αρμόδιο, για να επιμεληθεί τη διακοπή των εργασιών, εφαρμόζοντας τον νόμο.

Η διακοπή αυτή θα διαρκέσει μέχρι την ολοκλήρωση της εκπόνησης και υλοποίησης μελέτης  για μετατόπιση του δικτύου ηλεκτροδότησης που βρίσκεται εγκατεστημένο στο σημείο.

Είναι φανερό ότι οι εργασίες που έγιναν έως σήμερα στον χώρο, αν όχι με την εντολή της δημοτικής Αρχής από προσωπικό του Δήμου, πάντως με την ανοχή της, αποδεικνύεται ότι έγιναν με διακινδύνευση της ασφάλειας των εργαζομένων.

Η δημοτική Αρχή και στο σχετικό Δ.Σ., αλλά και σε πρότερη αυτού συνάντησή της με τους εμπόρους – επαγγελματίες, κατοίκους και ιδιοκτήτες του κέντρου, διαβεβαίωνε για την πλήρη νομιμότητά του, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε μελετημένο.

Όμως, με την πρώτη τσαπιά, προέκυψαν προβλήματα έλλειψης προετοιμασίας, απρονοησίας, μη τήρησης του νόμου και έκθεσης των εργαζομένων σε κίνδυνο. Δεν θέλω ούτε να φαντάζομαι με τέτοια δεδομένα σε τι περιπέτεια βάζει η δημοτική Αρχή τους Μαρουσιώτες.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet