Δωρεάν διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια με αντικείμενο την Εξασφάλιση Ψυχικής Υγείας παιδιών με ΔΕΠ-Υ
latofm.gr
Κοινωνία

Δωρεάν διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια με αντικείμενο την Εξασφάλιση Ψυχικής Υγείας παιδιών με ΔΕΠ-Υ

Ξεκίνησαν τα δωρεάν διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια με αντικείμενο την Εξασφάλιση Ψυχικής Υγείας παιδιών με ΔΕΠ-Υ κατά την περίοδο της πανδημίας Covid-19, με επιστημονική συμβουλευτική σχετικά με την Διαχείριση στη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα, ΔΕΠ-Υ, τα οποία πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και την συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας I-paidi, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα σεμινάρια περιλαμβάνουν ενημέρωση για εύρος θεμάτων, κρίσιμων στην διαχείριση και την παιδαγωγική των παιδιών με ΔΕΠ-Υ, για το διάστημα της καραντίνας και γενικότερα, για θέματα  διατροφής, πειθαρχίας, για στρατηγικές οργάνωσης της τάξης, για αθλητικές δραστηριότητες, ζητήματα κληρονομικότητας και άλλα, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε εκπαιδευτικός σε νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, οι γονείς των μαθητών και επιστήμονες που ενδιαφέρονται για το θέμα.

Εκατοντάδες είναι οι αιτούντες, και τα σεμινάρια πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη με εισηγήσεις και την Κυριακή με εισηγήσεις και workshops, αναφέρει η διοίκηση της Περιφέρειας, προσθέτοντας ότι ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκιδόνας, ο Δήμος Βύρωνα πολλές μαμάδες στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, φοιτητές και φοιτήτριες Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έδειξαν έντονο ενδιαφέρον, και ξεκίνησαν το πρόγραμμα με ενημέρωση από τους ειδικούς επιστήμονες σχετικά με τη διαχείριση την τάξης και  των μαθητών με ΔΕΠ-Υ.

Ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων ξεκίνησε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, ενώ οι κύκλοι συνεχίζονται στις 6 Ιανουαρίου 2021 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, όπως επισημαίνει η περιφερειακή αρχή. Ακολουθούν οι Δήμοι Δάφνης-Υμηττού, Γαλατσίου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Αργυρούπολης, οι 7 Κοινότητες Δήμου Αθήνας και οι εκατοντάδες των φοιτητών, συμπληρώνει.

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά:

«Στις οικογένειες που έχουν παιδιά με ΔΕΠ-Υ, η πανδημία, η διακοπή του σχολικού προγράμματος, και οι παρατεταμένες περίοδοι της καραντίνας δοκιμάζουν την ψυχική υγεία των παιδιών και τις αντοχές των γονιών. Διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι και στο γενικό παιδικό πληθυσμό 3-18 ετών, οι συνθήκες της πανδημίας προκάλεσαν αύξηση στην δυσκολία συγκέντρωσης σε ποσοστό 76% όπως και στην ευερεθιστότητα και αεικινησία, σε ποσοστό 40%, στοιχεία ενδεικτικά της επιβάρυνσης που υφίστανται λόγω της πανδημίας τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ.

»Συντρέξαμε από τις πρώτες ημέρες της υγειονομικής κρίσης ειδικά στις οικογένειες με ΔΕΠ-Υ, και βρισκόμαστε έκτοτε μέχρι σήμερα μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1110 δίπλα στους γονείς, με επιστημονική συμβουλευτική για περιπτώσεις  οξέως ή και έκτακτου προβλήματος.

»Πραγματοποιούμε σε αυτή την φάση της καραντίνας, κατά την διάρκεια του δύσκολου χειμώνα που διανύουμε, τα εξειδικευμένα διαδικτυακά Σεμινάρια για ΔΕΠ-Υ, με διάδραση για εφαρμοσμένους τρόπους παιδαγωγικής, ψυχικής τόνωσης άθλησης και διατροφής. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με έμπρακτο ενδιαφέρον την πολύ ευαίσθητη, και συχνά ταλαντούχα, ομάδα του παιδικού πληθυσμού με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα»

Η προέδρος του i-paidi, Μαριάννα Λαγουμίδη, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Αττικής για την κοινωνική ευαισθησία και έμπρακτη υποστήριξή του, τονίζοντας:

«Yπάρχουν τρόποι μείωσης των δυσκολιών που ξεκινούν με τη σημερινή σας συμμετοχή. Ας είμαστε όλοι μία οικογένεια απέναντι στο άγχος, την απομόνωση, και τις εντεινόμενες ανάγκες των παιδιών με ΔΕΠ-Υ. Είμαι ευτυχισμένη γιατί οι συμμετέχοντες συγκινούνται από όλη βοήθεια λαμβάνουν! Εκατοντάδες οικογένειες και παιδιά βρίσκουν τρόπους ανάδειξης του δημιουργικού μυαλού του παιδιού τους».

Στο πρώτο μέρος των σεμιναρίων εισηγητές είναι η μοριακή βιολόγος Φρόσω Μπούτου, PhD., ο καθηγητής παιδαγωγικών Διαμαντής Παπασταμάτης, PhD, η ψυχολόγος Λίζα Βάρβογλη PhD και η κοινωνική λειτουργός Ελένη Γιαννοπούλου. Στο δεύτερο μέρος εισηγούνται οι: Χριστίνα Γαλανοπούλου, γυμνάστρια, υπεύθυνη άθλησης i-paidi, συνεργάτης «beactive», η παιδίατρος Εβελίνα Παπαθεοδώρου, η διατροφολόγος Κατερίνα Φαρδελάκη και η πρόεδρος i-paidi και expertστη ΔΕΠ-Υ Μαριάννα Λαγουμίδη

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στα web σεμινάρια με διάδραση προς γονείς και επιστήμονες της Αττικής για την Εξασφάλιση Ψυχικής Υγείας παιδιών με ΔΕΠ-Υ κατά την περίοδο της κρίσης covid19 δηλώνουν συμμετοχή στους τηλ. αριθμούς: 210 6778528 & 69 32611200 ή στη φόρμα δήλωσης στο www.i-paidi.gr. Θα λάβουν το link για την ζωντανή σύνδεση, ανάλογα με την ημερομηνία συμμετοχής, καθώς οργανώνονται  ομοιογενείς ομάδες.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη και Κυριακή, 17:30-21:00, από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάρτιο, ενώ oι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης, καταλήγει η Περιφέρεια Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet