Ολοκληρώνονται οι προβολές ταινιών από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης
Πολιτισμός

Ολοκληρώνονται οι προβολές ταινιών από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Με τις βραβευμένες ταινίες της Κάμερα Ζιζάνιο, που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ Παιδιού, ολοκληρώνονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης για την περίοδο «Φθινόπωρο 2016 – Άνοιξη 2017».

Οι σινεφίλ της περιοχής αντάμωσαν στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης και το Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης για να παρακολουθήσουν 16 βραβευμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους, μία γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, ένα ελληνικό ντοκιμαντέρ και 14 ταινίες μεγάλου μήκους.

Πέντε Έλληνες δημιουργοί, οι σκηνοθέτες, Λάκης Παπαστάθης, Αλέξης Τσάφας, Βασίλης Ραΐσης, Δημήτρης Αθανίτης και Σταύρος Ψυλλάκης έδωσαν το «παρών» στις αντίστοιχες προβολές ταινιών τους δίνοντας έναν ξεχωριστό τόνο, φωτίζοντας πτυχές του έργου τους και συνομιλώντας με το κοινό.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης με ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά τους δημιουργούς για την παρουσία, την προσφορά, τις εικόνες και τα λόγια τους.

Ευχαριστεί, επίσης, τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και το Νομικό του Πρόσωπο ΠΕΑΠ, τον Σύλλογο Γυναικών Λυκόβρυσης – Πεύκης, τον Σύλλογο Κρητών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ο Τάλως», την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα, το Ινστιτούτο Γκαίτε, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Θερβάντες και το Σουηδικό Ινστιτούτο, το Ίδρυμα Γρ. Λαμπράκης, το Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «Λυχνοστάτης» και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας για την υποστήριξη και την εξαιρετική συνεργασία.

Όπως σημειώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης, ουσιαστική υπήρξε η συμβολή εντύπων και ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης στην επικοινωνία των προβολών, όπως και τοπικών επιχειρήσεων της Πεύκης και της Λυκόβρυσης στην 3η περιοδική έκδοση της Λέσχης «…κλπ», που ενημερώνει και στηρίζει οικονομικά το πρόγραμμα προβολών. Επίσης, όπως τονίζει η Λέσχη σημαντικότατος ήταν ο ρόλος όλων όσων παρακολούθησαν τις προβολές αυτές, που με τα σχόλιά τους, τις παρατηρήσεις τους και την εθελοντική οικονομική τους συμβολή συνέβαλαν δημιουργικά στη συνέχισή τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet