Γέμισε το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Χαλανδρίου για τον Μάνο Ελευθερίου
Πολιτισμός

Γέμισε το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Χαλανδρίου για τον Μάνο Ελευθερίου

Σε ατμόσφαιρα συντροφικότητας, που παρέπεμπε στις παλιές «μπουάτ», δεκάδες πολίτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο, Μάνο Ελευθερίου, στο Αετοπούλειο Πολτιστικό Κέντρο, την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, σε μια βραδιά «με λόγια και με στίχους», καθώς κατά το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε συζήτηση, ενώ ακολούθησε συναυλία.

Ο σπουδαίος δημιουργός παρουσίασε στο κοινό το καινούργιο του μυθιστόρημα «Φαρμακείον Εκστρατείας» ενώ μίλησε για την… περιπέτεια της στιχουργικής και των στιχουργών σήμερα, αλλά και κατά το παρελθόν. Με χιούμορ, αλλά και καυστικότητα ο Χαλανδραίος στιχουργός αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία της δισκογραφικής παραγωγής και διακίνησης και στο πώς οι σύγχρονοι τρόποι διάδοσης των τραγουδιών οδηγούν ακόμη και κορυφαίους δημιουργούς στην ένδεια. Από τις αναφορές του δεν έλειψαν τα ευτράπελα περιστατικά με πρωταγωνιστές γνωστούς καλλιτέχνες. Για το έργο και το σύνολο της πνευματικής διαδρομής του ποιητή μίλησε στην εκδήλωση ο εκπαιδευτικός στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, Σταύρος Καρτσωνάκης.

Κατά το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν από τις θέσεις τους μαζί με τους καλλιτέχνες από τη σκηνή, γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου, ενώ από τη φωνή του Γιάννη Μαθέ, τον Γιάννη Καφετζόπουλο στο πιάνο, τον Χρήστο Δαλιάνη στο βιολί και το μαντολίνο και τη Ζωή Μαστραντώνη να συνοδεύει στο τραγούδι, παρουσιάστηκαν και λιγότερο «διάσημα» τραγούδια του μεγάλου στιχουργού.

Ανάμεσα στους θεατές βρισκόταν ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σέργιος Γκάκας, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Καθαριότητας, Δημήτρης Χριστουλάκης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Θύμιος Κουράσης και δημοτικοί σύμβουλοι. Από τη βραδιά δεν έλειψαν και εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου της πόλης, όπως η συγγραφέας Ευγενία Φακίνου.

Η βραδιά – αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου «Όταν η ποίηση συναντά τη μουσική», έκλεισε με τον τιμώμενο δημιουργό να υπογράφει τα βιβλία του και να συνομιλεί με τον κόσμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet