Ελληνο-αμερικανικό φιλικό στο γήπεδο του Κοντόπευκου
Αθλητισμός

Ελληνο-αμερικανικό φιλικό στο γήπεδο του Κοντόπευκου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017, στο γήπεδο του Κοντόπευκου ο φιλικός αγώνας μεταξύ μεικτής ομάδας γυναικών – νεανίδων του ΓΣΑΠ και της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Κολεγίου St. Thomas από την πολιτεία Μινεσότα των ΗΠΑ.

Ήταν ο πρώτος αγώνας που διεξήχθη στο γήπεδο του Κοντοπεύκου μετά την πρόσφατη ανακαίνισή του (κυρίως επισκευή του παρκέ) και έτσι παρέστη ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη της εκδήλωσης. Πριν την έναρξη του αγώνα ο Γυμναστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής (ΓΣΑΠ) απένειμε τιμητική πλακέτα στον αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), Αριστοτέλη Σερκεδάκη, για την προσφορά του στον αθλητισμό της πόλης.

Τον αγώνα παρακολούθησαν, επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Σωτήρης Παπαμιχαήλ, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Πάνος Γκόνης, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, Αύρα Μπασακίδου, η αντιπρόεδρος και η ειδική γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, Ηλέκτρα Σωτηράκου και Γιάννα Τσάρα, αντίστοιχα, ο αντιπρόεδρος και η έφορος του βόλεϊ γυναικών της ΑΕΑΠ, Θανάσης Δημακόπουλος και Αργυρώ Μπονάρου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΑΠ Μαίρη Ριζκ-Καρακατσάνη και Δημήτρης Γυφτέας, το μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Παναγιώτης Παναγάκος, ο γενικός γραμματέας της ΚΑΠ, Γιώργος Μπάρτζης, ο προπονητής Υποδομών του ΓΣΑΠ, Γιάννης Θεολογίτης, η πρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αύρα Μπασακήδου, το μέλος της Ένωσης Γονέων Ηλέκτρα Σωτηράκου, ο αρχιμουσικός και μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Αγίας Παρασκευής, Ξενοφώντας Τζανίνης, καθώς και ο «πρόεδρος των προέδρων» (κατά τoν κ. Σερκεδάκη) Θανάσης Δημακόπουλος.

Παρέστησαν, επίσης, η Ολυμπιονίκης της πάλης και γεν. γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, καθώς και η Ολυμπιονίκης της καλαθοσφαίρισης (2004) και παλαιά αθλήτρια του ΓΣΑΠ Τατιάνα Καββαδία.

Ο ΓΣΑΠ, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, ευχαριστεί τους χορηγούς της εκδήλωσης. Χορηγοί ήταν ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, στο πλαίσιο της προώθησης του προγράμματος «make place for one more woman», στο οποίο συμμετέχει και ο ΓΣΑΠ προσφέροντας μια αθλητική υποτροφία, καθώς και το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «Ο Φιλοκτήτης» του Ομίλου ΙΑΣΩ.

Στο τέλος του αγώνα ο πρόεδρος του ΓΣΑΠ, Γιώργος Καράμπελας, πρόσφερε στις Αμερικανίδες αθλήτριες αναμνηστικά μετάλλια και αντηλλάγησαν μεταξύ των δύο ομάδων αναμνηστικά δώρα.

Όσον αφορά τον αγώνα, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του St. Thomas με σκορ 46-70. Παρά τη διαφορά στο σκορ έγινε ένα πολύ ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό παιχνίδι. Η αμερικανική ομάδα είναι από τις κορυφαίες του κολλεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ, αφού έμεινε έξω από το φάιναλ- φορ της περυσινής περιόδου μόλις για ένα καλάθι. Όσον αφορά την ομάδα του ΓΣΑΠ, παρά τις ελλείψεις της και παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε προπονήσεις μόλις τρεις μέρες πριν, εντυπωσίασε, όπως τονίζει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του, για τη μαχητικότητά της.

Την όλη εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 150 δημότες και φίλοι του ΓΣΑΠ και του μπάσκετ, παρά τον Αύγουστο μήνα.

ΓΣΑΠ (Αναγνωστόπουλος, Στρατάκος): Σαπαλίδου, Πετυχάκη Σ.2, Δημουλάκη, Γκάνια 3(1), Γρίσπου 7, Βαμβακά 5, Κλείτσα 2, Μποζαΐτη, Πολιτοπούλου 8, Πεσκατζίου, Πετυχάκη Χρ.13, Αμίτση 3(1), Ηρακλείδη, Κανιαδάκη 3(1).

ST. THOMAS (Ruth Simm): Braliz 7, Krynski 6, Esker 3(1), Dubois, Bowrinc 3, Anderson 9(1), Renikoff 13(3), Wolkow 4(1), Brandefur 7(1), Spaulding 23, Suibba 2.

Δεκάλεπτα: 08-17, 18-23, 09-14, 11-16

Διαιτητές: Γιακείμη, Φραγκούλη

Γραμματεία: Καλκάνη, Ευθυμιοπούλου, Ζέπου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet