1.200 μαθητές πήραν το μήνυμα: #Το_διαδίκτυο_δεν_είναι_παιχνίδι
Αυτοδιοίκηση

1.200 μαθητές πήραν το μήνυμα: #Το_διαδίκτυο_δεν_είναι_παιχνίδι

Με τη συμμετοχή 1.200 μαθητών, ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων πέρασε το κοινωνικό μήνυμα #Το_διαδίκτυο_δεν_είναι_παιχνίδι, στην εκπαιδευτική ημερίδα που διοργάνωσε με επιτυχία την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στο εκθεσιακό & συνεδριακό κέντρο Helexpo Maroussi, σε συνδιοργάνωση με το Cyber Security International Institute (CSII).

«Το Διαδίκτυο είναι το σύγχρονο “διαβατήριο” για τη γνώση, την πληροφόρηση, την επικοινωνία και την ψυχαγωγία. Ο ψηφιακός πολιτισμός ή αλλιώς ψηφιακή κουλτούρα, είναι το νέο κοινό “Σπίτι” μας. Οφείλουμε να σταθούμε με σεβασμό και υπευθυνότητα απέναντι στη νέα εποχή, αξιοποιώντας τα δεδομένα που μας προσφέρει και να προετοιμάσουμε το έδαφος για τις νέες γενιές. Απαιτείται Μέτρο και Λογική, ως παράμετροι, για τη μεγιστοποίηση της ωφέλειας από το διαδίκτυο. Η δαινομονοποίησή του δε θα βοηθήσει στην εξάλειψη των κινδύνων που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό της η κα Πατούλη. Παράλληλα, ευχαρίστησε τις διευθύντριες και τους διευθυντές των Γυμνασίων Λυκόβρυσης, 1ου Πεύκης, 1ου – 3ου & 5ου Αμαρουσίου, τους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς, αλλά και όλους τους μαθητές για την παρουσία τους.

Κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο πρεσβευτής διεθνών και δημοσίων σχέσεων του Ομίλου για την UNESCO Β.Π., Νίκος Παπαδάκης.

Μέσα από τις θεματικές παρουσιάσεις της ειδικής ομάδα επιστημόνων του CSII, με επικεφαλής τον αντιστράτηγο, πρώην  προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Μανώλη Σφακιανάκη, απαντήθηκαν ερωτήματα και απορίες των μαθητών στον ανοιχτό διάλογο που ακολούθησε.

Στην απήχηση του μηνύματος, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, συνέβαλε ο αγαπημένος τραγουδιστής της νεολαίας BO, ο οποίος ξεσήκωσε τους μαθητές με τις μουσικές του επιλογές, κλείνοντας καλλιτεχνικά την επιτυχημένη ημερίδα.

Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα της ΔΕΘ – HELEXPO και υποστηρίχθηκε από τα Κέντρα Επιστημονικής Ιατρικής & Αισθητικής MediΠΡΙΝΟΥ, ως Μέγα Χορηγού και το περιοδικό People, ως Χορηγού Επικοινωνίας. Παράλληλα, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», ως υποστηρικτής, ενυδάτωσε όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής ημερίδας. Στην υλικοτεχνική υποδομή της εκδήλωσης συνέβαλλε ο Δήμος Αμαρουσίου, ως φιλοξενών Δήμος.

Το «παρών» από τον Δήμο Αμαρουσίου, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, έδωσε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου, Νίκος Πέππας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet