Προβάδισμα 8 μονάδων στη Ν.Δ. -Τρίτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη
Πολιτική

Προβάδισμα 8 μονάδων στη Ν.Δ. -Τρίτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία δίνει νέα δημοσκόπηση που έρχεται στη δημοσιότητα μία εβδομάδα μετά τις εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο οποίος καταγράφει, μάλιστα δυναμικό παρόν στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Τα Νέα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 24,9% έναντι 16,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυναμικά επιστρέφει η Δημοκρατική Συμπαράταξη -μετά την εκλογή του επικεφαλής την περασμένη Κυριακή- η οποία έρχεται τρίτη στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας ποσοστό 8,8%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,2%, το ΚΚΕ με 4,2%, η Ένωση Κεντρώων με 2,2%, οι ΑΝΕΛ με 1,9% και το Ποτάμι με 1,0%.

Στην παράσταση νίκης η διαφορά βρίσκεται στις 51 μονάδες, καθώς το 39% εκτιμά ότι η Ν.Δ. θα είναι πρώτη στις βουλευτικές εκλογές με μικρή διαφορά και το 29% με μεγάλη διαφορά, ενώ το 15% απάντησε ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά και το 2% με μεγάλη διαφορά.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 23% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 16%. Η απάντηση «κανένας» συγκέντρωσε το 43%.

Η άνοδος της Κεντροαριστεράς καταγράφεται και στην εκτόξευση των ποσοστών της Φώφης Γεννηματά που έρχεται πρώτη σε δημοτικότητα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών με ποσοστό 44%. Ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης 39%, ο Σταύρος Θεοδωράκης 35%, ο Βασίλης Λεβέντης 27% και ο Αλέξης Τσίπρας με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να συγκεντρώνουν 26% στις θετικές γνώμες.

Έπειτα από τη φονική κακοκαιρία που έπληξε τις περιοχές της Δυτικής Αττικής, το 87% κρίνει ότι κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση έχουν πολιτικές ευθύνες για τις πλημμύρες και το 80% πιστεύει ότι οι μηχανισμοί του κράτους ήταν απροετοίμαστοι. Μάλιστα το 96% θεωρεί ότι είναι διαχρονικές οι ευθύνες και ξεκινούν από τα μπαζωμένα ρέματα και τις φωτιές στα δάση.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet