«Telegraph»: Μόρια, το βρώμικο μικρό μυστικό της Ευρώπης
Κοινωνία

«Telegraph»: Μόρια, το βρώμικο μικρό μυστικό της Ευρώπης

Για τραγικές συνθήκες διαβίωσης στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον καταυλισμό «το βρώμικο μικρό μυστικό της Ευρώπης».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε εκτενές δημοσίευμά της, 7.000 πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία και το Ιράκ, ζουν σε έναν χώρο που επαρκεί μόνο για τη φιλοξενία 2.000 ατόμων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την «Telegraph», λόγω του κρύου, δεν αποκλείεται να τεθούν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο, δεδομένου ότι οι πρόσφυγες αναγκάζονται να καίνε πλαστικά για να ζεσταθούν, ενώ στον καταυλισμό συσσωρεύονται διαρκώς όγκοι απορριμάτων.

Η εφημερίδα παρουσιάζει συζητήσεις με μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη Μόρια, οι οποίοι διερωτώνται αν η ελληνική κυβέρνηση σκοπίμως δεν βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης στους προσφυγικούς καταυλισμούς, ώστε να αποτρέψει την έλευση και άλλων ατόμων στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα πάντα με την «Telegraph», οι συνθήκες υγιεινής στη Μόρια είναι τόσο άθλιες, που οι γυναίκες φοβούνται τόσο πολύ να πάνε στην τουαλέτα τη νύχτα και για αυτό άρχισαν να φορούν πάνες ενηλίκων, για να μην βγαίνουν στο σκοτάδι.

«Οι πρόσφυγες κόβουν ελιές ή καίνε πλαστικές σακούλες και μπουκάλια για να ζεσταθούν, ενώ δεν υπάρχει ζεστό νερό και τα λιγοστά ντους είναι γεμάτα ανθρώπινα κόπρανα και σκουπίδια, οπότε οι άνθρωποι πλένονται με κρύο νερό από σωλήνες», περιγράφει ο απεσταλμένος της βρετανικής εφημερίδας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet