Αναβαθμίζεται το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Αθηνών
Περιφέρεια Αττικής

Αναβαθμίζεται το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Αθηνών

Προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακατασκευή του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Αθηνών υπέγραψαν η Περιφέρεια Αττικής και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Η μελέτη, προϋπολογισμού 473.586,68 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Σκοπός της μελέτης είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, η αναβάθμιση της λειτουργίας του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Αθηνών με γνώμονα την ασφάλεια των αθλούμενων, η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του, καθώς και η ενίσχυση των υπηρεσιών αθλητισμού. Το κολυμβητήριο, επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας στον Δήμο Αθηναίων, κατασκευάστηκε το 1938 και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αίθουσες γυμναστικής, αποδυτήρια, ιατρείο και αναψυκτήριο.

Συγκεκριμένα, οι επιμέρους μελέτες που προβλέπεται να εκπονηθούν είναι οι εξής: στατικά, αρχιτεκτονικά, ενεργειακή αναβάθμιση, Η/Μ μελέτη, γεωτεχνική μελέτη, ΣΑΥ-ΦΑΥ, καθώς και τεύχη δημοπράτησης.

Οι προς εκπόνηση μελέτες αποτελούν, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, προϋπόθεση αφενός µεν για την οριστικοποίηση των προγραμματιζόμενων παρεμβάσεων, αφετέρου δε για την έναρξη των διαδικασιών ένταξης των αντίστοιχων έργων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Την ανάθεση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την παρακολούθηση της πορείας εκπόνησης της μελέτης και την οριστική παραλαβή της αναλαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet