Τίτλοι τέλους για το Mega – «Πέφτει μαύρο» στο κανάλι
Κοινωνία

Τίτλοι τέλους για το Mega – «Πέφτει μαύρο» στο κανάλι

Οι τελευταίες λέξεις σε μια μεγάλη ιστορία γράφτηκαν πριν λίγες ώρες στο ΕΣΡ, καθώς το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο αποφάσισε να «πέσει μαύρο» στο Mega. Είκοσι τέσσερις ώρες μετά την κατάθεση του υπομνήματος των εκπροσώπων του διοικητικού συμβουλίου του καναλιού στο ΕΣΡ, στο οποίο ζητούσαν να μην «πέσει μαύρο» στο κανάλι και διεκδικούσαν θεματική άδεια, η απόφαση της ανεξάρτητης αρχής ελήφθη.

Με 6 ψήφους υπέρ του κλεισίματος και 3 κατά, τo ΕΣΡ αποφάσισε το πάλαι πότε μεγάλο κανάλι να τερματίσει τη λειτουργία του, κρίνοντας ότι ανήκει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ 10 του Ν.4496/2017 και δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι του σταθμού θα προσφύγουν στο ΣτΕ, καθώς διαφωνούν με την εν λόγω εξέλιξη.

Όπως γνωστοποιήθηκε, το βασικό επιχείρημα του ΕΣΡ για την εν λόγω απόφαση είναι ότι ο σταθμός λειτούργησε επί πολλά έτη ως ενημερωτικός εθνικής εμβέλειας, καθώς επίσης και το ότι δεν έλαβε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα.

Το κανάλι, ακόμη, δεν είχε υποβάλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματος του. Από τη στιγμή που θα δημοσιευθεί η απόφαση στη «Διαύγεια», η απόφαση τίθεται σε ισχύ.

Το ΕΣΡ ενημερώνεται άμεσα από την ΕΕΤΤ, η οποία στη συνέχεια δίνει εντολή στην Digea να κατεβάσει το σήμα του καναλιού.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet