Συμμαχία Πολιτών: Σε δίκη ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης για ρύπανση στο Κλειστό Λυκόβρυσης
Αθλητισμός

Συμμαχία Πολιτών: Σε δίκη ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης για ρύπανση στο Κλειστό Λυκόβρυσης

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών εκδικάζεται η δίκη για ρύπναση και υποβάθμιση περιβάλλοντος γύρω από το ημιτελές κλειστό γυμναστήριο της Λυκόβρυσης, όπως ενημερώνει η παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.

Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης σημειώνεται:

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δικάζονται αύριο, Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, για παράβαση του Νόμου 1650/86 (ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος) οι αρμόδιοι εκπρόσωποι της διοίκησης  του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Η δίωξη έγινε αυτεπάγγελτα από τη Δικαιοσύνη μετά από δημοσιεύματα σχετικά με την απαράδεκτη εικόνα που παρουσίαζε ο χώρος του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης. Ένας χώρος όπου αντί να είναι το σπίτι της νεολαίας της Λυκόβρυσης είχε για χρόνια καταντήσει «σκουπιδότοπος».

Προηγήθηκε προκαταρκτική εξέταση με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ έγινε και έκθεση αυτοψίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, η οποία καταλόγισε ευθύνες στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την ενοποίηση Πεύκης και Λυκόβρυσης, το 2010, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος μαζί με τα στελέχη αρχικά της παράταξης Νέα Εποχή και στη συνέχεια της δημοτικής κίνησης Συμμαχία Πολιτών παρουσίασαν μέσα από πολλές ανακοινώσεις και φωτογραφίες τις απαράδεκτες εικόνες στο προαύλιο του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης ζητώντας ταυτοχρόνως να ξεκολλήσει το έργο που παραμένει εδώ και 15 χρόνια… ημιτελές. Ακόμη και οι υποσχέσεις του σημερινού δημάρχου παραμένουν… υποσχέσεις τέσσερα χρόνια τώρα. Σε ένα από εκείνα τα δελτία Τύπου του 2016 στηρίχτηκαν και τα δημοσιεύματα που προκάλεσαν την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Στο δελτίο Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών (2016) υποβάλαμε ευθέως τρία ερωτήματα προς τον δήμαρχο:

1. Γιατί υποβαθμίζει την περιοχή αυτή της Λυκόβρυσης στέλνοντας δεκάδες φορτηγά με απορρίμματα, μπάζα, κλαδιά και ότι άλλο μαζεύει στην πόλη κι έχει μετατρέψει τον χώρο σε μια… μικρή χωματερή; Τι προετοιμάζει με όλες αυτές τις ενέργειες;

Οι φωτογραφίες δείχνουν σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα ο χώρος του κλειστού γυμναστηρίου, ο οποίος αντί να είναι χώρος άθλησης και αναψυχής, όπως λέει και το ΦΕΚ του 2001, είναι η παράνομη «χωματερή» της πόλης.

2. Γιατί αποκρύπτει τη μελέτη για την ολοκλήρωση του κλειστού, όπως έκανε και ο προκάτοχός του; Το Δημοτικό Συμβούλιο με αίτημα και του κ. Θεοδωρακόπουλου είχε πριν από τρία χρόνια αποφασίσει την εκπόνηση μελέτης για την πορεία του έργου, αλλά ποτέ αυτή δεν κοινοποιήθηκε στους δημοτικούς συμβούλους. Πού είναι η διαφάνεια;

3. Γιατί δεν ενημερώνει τους κατοίκους της Λυκόβρυσης με τη διοργάνωση ημερίδας στο Πνευματικό Κέντρο, όπως του προτείναμε εμείς, αλλά προτιμάει το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Τι φοβάται;

Καλούμε τον δήμαρχο αντί να υβρίζει όσους ασχολούνται με τα προβλήματα της πόλης να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων.

Αυτά λέγαμε τότε. Αυτή η πολιτική της υποβάθμισης του χώρου του ημιτελούς κλειστού για 15 χρόνια από τις δημοτικές Αρχές έχει στερήσει από τη νεολαία της Λυκόβρυσης ένα σύγχρονο κλειστό και έχει υποχρεώσει χιλιάδες παιδιά να αθλούνται μέσα στο κρύο και τη βροχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet