ΚΟΒ Μελισσίων ΚΚΕ: Όχι στον «εθελοντισμό της υποταγής»
Κοινωνία

ΚΟΒ Μελισσίων ΚΚΕ: Όχι στον «εθελοντισμό της υποταγής»

Με αφορμή την πρόσφατη δράση καθαρισμού στο πευκοδάσος Ζωοδόχου Πηγής στα Μελίσσια, η ΚΟΒ Μελσσίων του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «εθελοντισμό υποταγής», που έρχεται να καλύψει την έλλειψη κρατικής μέριμνας.

Ειδικότερα, η οργάνωση αναφέρει στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα:

Με πρόσχημα υπαρκτές και επείγουσες κοινωνικές ανάγκες, όπως η συντήρηση ελεύθερων χώρων (πάρκα, πλατείες κτλ) επιστρατεύεται και πάλι, από δημοτικούς και άλλους παράγοντες, ο «εθελοντισμός». Την εξάπλωση και θεσμοθέτηση του εθελοντισμού σε ευαίσθητες κοινωνικές δομές και άλλες υπηρεσίες, που είτε δεν υπάρχει καθόλου κρατική μέριμνα, είτε καταργείται κι αυτή η στοιχειώδης, προσπαθεί να προωθήσει η κυβέρνηση και η Ε.Ε. με κύριο στόχο τη συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική και την κοινωνική συνοχή, που κινδυνεύει από τη διευρυνόμενη εξαθλίωση.

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας, οι «υποψήφιοι διαχειριστές» του καπιταλιστικού συστήματος και οι τοπικοί (δημοτικοί και άλλοι) υποστηρικτές τους, που φορτώνουν την καπιταλιστική κρίση στις λαϊκές οικογένειες, που εκτοξεύουν την ανεργία στα ύψη και κάνουν τις εργασιακές σχέσεις (ωράριο κ.λπ.) «λάστιχο», τώρα ζητούν από τους άνεργους, τους νέους, τα μικρά παιδιά, τους κακοπληρωμένους εργάτες και υπαλλήλους, να εργαστούν εθελοντικά, να «υπογράψουν» φαρδιά – πλατιά τη συναίνεσή τους στη βαρβαρότητα.

Το καπιταλιστικό κράτος θέλει να μειώσει έως και να μηδενίσει το κομμάτι εκείνο του προϋπολογισμού που δαπανάται για στοιχειώδεις υπηρεσίες προς όφελος του λαού, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, οι οποίοι και στην περίοδο της κρίσης, που οι ίδιοι προκάλεσαν, εξακολουθούν να καταγράφουν υπερκέρδη.

Επισημαίνουμε σε όσους καλοπροαίρετα επιδοκιμάζουν και ενισχύουν τον «εθελοντισμό» της υποταγής ότι προσφέρουν κακές υπηρεσίες στους ίδιους και στις μελλοντικές γενιές.

Ο μόνος εθελοντισμός που είναι απαραίτητος στις μέρες μας είναι η οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα, στις λαϊκές επιτροπές αγώνα, στα μόνα όργανα που στη λαίλαπα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας μπορούν να αντιπαρατάξουν την εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη και την αποφασιστική πάλη για να γίνει ο παραγόμενος κοινωνικός πλούτος κτήμα της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet