Ενότητα: Πολιτικά έκθετη η διοίκηση για διαγραφή χρεών του Δήμου
Πολιτική

Ενότητα: Πολιτικά έκθετη η διοίκηση για διαγραφή χρεών του Δήμου

Ερωτηματικά για τη διαγραφή χρεών του Δήμου Αμαρουσίου προς τις δημοτικές επιχειρήσεις του θέτει η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

«Πολιτικά έκθετη» είναι η διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, σύμφωνα με την ακόλουθη ανακοίνωση της παράταξης, για έκδοση τιμολογίων από τις δημοτικές επιχειρήσεις προς τον Δήμο για δαπάνες που δεν ήταν «επαρκώς αιτιολογημένες».

Ερωτηματικά για τη διαγραφή χρεών του Δήμου

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, η παράταξη Πατούλη, αποφάσισε να διαγράψει 3.514.000 ευρώ επιπλέον χρέη του Δήμου προς τις δημοτικές επιχειρήσεις του. Από αυτά πάνω 3.000.000 ευρώ, αφορούν στην τετραετία 2007 – 2010 (διοίκησης Πατούλη) και έρχονται να προστεθούν στα άλλα περίπου 20.000.000 ευρώ που είχαν διαγραφεί παλαιότερα ανεβάζοντας έτσι το συνολικό ποσόν πάνω από 23.500.000 ευρώ.

Η αιτιολογία της διαγραφής είναι τεχνικά νομότυπη (παρέλευση πενταετίας, συμφωνία απλογραφικού και διπλογραφικού συστήματος).

Όμως, όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, η διοίκηση Πατούλη είναι πολιτικά έκθετη τουλάχιστον για το διάστημα που την αφορά.

Οι διοικήσεις, δηλαδή, των δημοτικών επιχειρήσεων που η ίδια διόριζε εξέδωσαν τιμολόγια και διεκδίκησαν από τον Δήμο να τους πληρώσει δαπάνες που κατά τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου ή και το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ήσαν επαρκώς αιτιολογημένες.

Ακόμα χειρότερα, όταν οι δαπάνες αυτές απορρίπτονταν δεν υπήρχε καμία αντίδραση από τους δικαιούχους. Κάποιος λοιπόν πρέπει να εξηγήσει τ΄ ανεξήγητα.

Πριν μιλήσουμε για διαφθορά και κακοδιοίκηση θα ζητήσουμε να μας δοθούν στοιχεία. Το κάναμε και στο παρελθόν και συναντήσαμε την ουσιαστική άρνηση της διοίκησης. Τώρα θα επιμείνουμε μέχρι τέλους.

Και κάτι τελευταίο: Όταν ο κ. Πατούλης ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ εκπροσωπεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο εξωτερικό, εκστομίζοντας πύρινους λόγους κατά της κεντρικής εξουσίας και θέλοντας να μετατρέψει την αυτοδιοίκηση σε δημοκρατικό, αναπτυξιακό και συνεκτικό πυλώνα της κοινωνίας, όπως λέει, το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να διοικήσει τον Δήμο Αμαρουσίου με διαφάνεια. Διαφορετικά υποκρίνεται ή ακόμα χειρότερα υπηρετεί άλλους σχεδιασμούς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet