«Αιτία πολέμου» για την ΠΟΕ-ΟΤΑ οι περικοπές στο επίδομα Ανθυγιεινής και Επικίνδυνης Εργασίας
Αυτοδιοίκηση

«Αιτία πολέμου» για την ΠΟΕ-ΟΤΑ οι περικοπές στο επίδομα Ανθυγιεινής και Επικίνδυνης Εργασίας

«Αιτία πολέμου» χαρακτηρίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενδεχόμενη μείωση των δικαιούχων του επιδόματος Ανθυγιεινής και Επικίνδυνης Εργασίας, αλλά και του ύψος του επιδόματος στους σημερινούς δικαιούχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναφερόμενη στο πόρισμα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), που παρέδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην ΑΔΕΔΥ, στις 3 Οκτωβρίου, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ σημειώνει ότι δρομολογείται η περικοπή του επιδόματος, αλλά και η παρέμβαση στο ασφαλιστικό καθεστώς όσων σήμερα εντάσσονται στα ΒΑΕ.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι στο πόρισμα γίνεται ξεκάθαρη αναφορά για σύνδεση της καταβολής και του ύψους του επιδόματος με τις δημοσιονομικές δυνατότητες, ενώ γίνεται σαφές ότι θα επανεξεταστούν και θα αναπροσαρμοστούν όλοι οι κλάδοι εργαζομένων που σήμερα λαμβάνουν το επίδομα από μηδενική βάση για να διαμορφωθούν νέες κλίμακες επιδόματος και κατηγορίες δικαιούχων εργαζομένων. Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η νέα κατηγοριοποίηση θα βασίζεται σε «υποκειμενικά» κριτήρια, αφού – όπως υποστηρίζει – δεν θα γίνει επίκληση ούτε επιδημιολογικών μελετών σχετικά με τις επαγγελματικές ασθένειες, ούτε εκτιμήσεις επαγγελματικού κινδύνου σε χώρους εργασίας.

Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους των ΟΤΑ σε «αγωνιστική επαγρύπνηση» και διαμηνύει  ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να δεχθεί περικοπές, αλλά ζητεί την ένταξη νέων κατηγοριών εργαζομένων στους δικαιούχους του επιδόματος Ανθυγιεινής και Επικίνδυνης Εργασίας που «αδίκως έχουν εξαιρεθεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet