Βλ. Σιώμος: Για τον ΣΠΑΠ κάθε ημέρα είναι… Ημέρα Περιβάλλοντος
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Βλ. Σιώμος: Για τον ΣΠΑΠ κάθε ημέρα είναι… Ημέρα Περιβάλλοντος

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι το μεγαλύτερο ετήσιο γεγονός για τη θετική ανθρώπινη περιβαλλοντική δράση και εορτάζεται κάθε 5 Ιουνίου. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια μέρα για όλους, παντού, σε όλον τον πλανήτη. Από την εποχή που θεσπίστηκε έως σήμερα, εκατομμύρια περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες έχουν διοργανώσει πολλές χιλιάδες εκδηλώσεις και δράσεις στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης μέρας, από τον απλό καθαρισμό της γειτονιάς τους, μέχρι την καταπολέμηση της εγκληματικότητας κατά της άγριας πανίδας και από τη λειψυδρία έως την αναδάσωση των δασών που χάνονται.

»Ως κύριο θέμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2017 ορίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το “Συνδέοντας τον Άνθρωπο με τη Φύση” (Connecting People to Nature), ένα θέμα που μας καλεί να ενεργοποιηθούμε, να βγούμε έξω και να βρεθούμε κοντά στη φύση, να εκτιμήσουμε την ομορφιά και τη σημασία της και να προωθήσουμε και εμείς με όλες μας τις δυνάμεις, κάθε έκκληση για την προστασία του περιβάλλοντος.

»Ειδικά στη σημερινή συγκυρία, όπου το περιβάλλον και το κλίμα του πλανήτη αποκτούν βαρύνουσα πολιτική διάσταση και καθίστανται παγκόσμιο ζήτημα, με τους μεγάλους ηγέτες του κόσμου να επικεντρώνονται σε αυτό, καλούμαστε όλοι να σκεφθούμε και να αναθεωρήσουμε τις καθημερινές συνήθειες και συμπεριφορές μας που επηρεάζουν το περιβάλλον, να σκεφτούμε πόσο αλόγιστα, μερικές φορές και άθελά μας καταστρέφουμε τους φυσικούς πόρους και πόσο αυτό μπορεί να στοιχίσει μελλοντικά στα παιδιά μας.

»Είναι σαφές ότι η προστασία του Περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας, διότι αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας, τόσο σήμερα όσο και μελλοντικά. Για εμάς στον ΣΠΑΠ η ευθύνη αυτή επικεντρώνεται στη φροντίδα, την προστασία και την αφοσίωση στο πράσινο και στο περιβάλλον του Πεντελικού βουνού που μας περιβάλλει. Σειρά δράσεων που θα πραγματοποιήσουμε αυτόν τον μήνα θα είναι αφιερωμένες σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα.

»Από την ίδρυση του ΣΠΑΠ έως σήμερα, για όλους εμάς, διοίκηση, εργαζομένους, εθελοντές, κάθε ημέρα είναι και θα εξακολουθήσει και μελλοντικά να είναι “Ημέρα Περιβάλλοντος”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet