Γ. Πατούλης: Απαραίτητη η ομαλή συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Απαραίτητη η ομαλή συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Στην αναγκαιότητα οριστικής λύσης προκειμένου να αρθεί μια διαχρονική αδικία που αφορά τους εργαζόμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια διυπουργικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου 2018, στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, και οι πρόεδροι των Σωματείων εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ο κ. Γ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη να διερευνηθούν όλες οι πιθανές θεσμικές λύσεις προκειμένου να μπορέσουν να τακτοποιηθούν σε μόνιμες θέσεις όλοι οι εργαζόμενοι του Προγράμματος.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι «θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων προκειμένου να αποκατασταθεί μια αδικία η οποία έχει όμηρους τους εργαζόμενους πάνω από μια 15ετία».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με τη διατύπωση της θέσης των συναρμόδιων υπουργών ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και δέσμευση αποκατάστασης αυτής της αδικίας. Κοινό σημείο αναφοράς των αρμόδιων υπουργών τα οποία αποτέλεσαν, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, «θέση και δέσμευσή τους» ήταν ότι το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελεί μια επιτυχημένη δομή που προσφέρει σημαντικό έργο και θα πρέπει να βρεθεί μια συγκεκριμένη λύση και για το εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο απασχολείται τόσα χρόνια σ΄ αυτό.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, οι εργαζόμενοι δεν έλαβαν συγκεκριμένη απάντηση για τον τρόπο και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί προκειμένου να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημά τους.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά: «Η ΚΕΔΕ εμμένει στη σταθερή θέση της πως είναι απαραίτητη η ομαλή συνέχιση του προγράμματος και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζόμενων. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν γίνεται να τιναχθούν στον αέρα οι πολύτιμες υπηρεσίες που προφέρουν οι εργαζόμενοι σε χιλιάδες συμπολίτες μας και να πράξει τα δέοντα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του “Βοήθεια στο Σπίτι”. Ως ΚΕΔΕ καταθέσαμε πρόταση προκειμένου να τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα πάνω στα οποία θα υπάρξει συνεργασία των νομικών συμβούλων όλων των πλευρών για την εξεύρεση μιας λύσης που θα λύνει το πρόβλημα των εργαζομένων χωρίς να κινδυνεύει να απορριφθεί από τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet