Γ. Πατούλης: Η ελληνική ομογένεια συνδετικός κρίκος με την Ελλάδα
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Η ελληνική ομογένεια συνδετικός κρίκος με την Ελλάδα

Με τελετάρχη τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική Αυτοδιοίκηση, πραγματοποιήθηκε χθες, 30 Απριλίου 2017, η παρέλαση των σχολείων της ελληνικής κοινότητας στο Σικάγο, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στην επιβλητική παρέλαση συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές της ελληνικής ομογένειας, σύλλογοι της ελληνικής ομογένειας, αλλά και Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς-υπό την επίβλεψη του κ. Μ. Μαραυγάκη, αξιωματικού Πολεμικής Αεροπορίας, επιτελής Στρατιωτικού Γραφείου Προεδρίας της Δημοκρατίας- οι οποίοι απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Την παρέλαση παρακολούθησαν επίσης ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Σικάγου, κ. Ιάκωβος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλής, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Σικάγο, Κ. Χανιωτάκης, επιφανείς Ελληνοαμερικανοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού χώρου, αλλά και πλήθος κόσμου.

Στον πανηγυρικό λόγο που εκφώνησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η χαρά, η περηφάνια και η συγκίνηση όλων των Ελλήνων που βρισκόμαστε εδώ και παρακολουθήσαμε τη μεγαλειώδη παρέλαση της ελληνικής κοινότητας εδώ στο Σικάγο, είναι πολύ μεγάλη.

»Η ελληνική ομογένεια, που κρατά τις παραδόσεις της χώρας μας ως πολύτιμο φυλαχτό, αποτελεί το συνδετικό κρίκο με τη μητέρα πατρίδα και ενωμένη σαν μία γροθιά, αποδεικνύει διαχρονικά ότι η καρδιά της Ελλάδας χτυπά πιο δυνατά έξω από τα μητρικά χώματα.

»Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση ότι οι απανταχού ομογενείς, με την απεριόριστη αγάπη που τρέφουν για την Ελλάδα και το ισχυρό δέσιμό τους με τις  πατρογονικές ρίζες, αποτελούν τον ισχυρό μας σύμμαχο στην εθνική προσπάθεια για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης.

»Η ελληνική Αυτοδιοίκηση επενδύει στη δύναμη της ομογένειας και θα συνεχίσει την ισχυροποίηση των σχέσεων με τον ελληνικό λαό. Οφείλει όμως και η χώρα ν’ ανταποδώσει την ουσιαστική στήριξη των ομογενών, δίνοντάς τους το δικαίωμα ψήφου».

Το Σάββατο 28 Απριλίου, σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε η ελληνική κοινότητα του Σικάγο, με αφορμή την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας, ο κ. Πατούλης βραβεύτηκε για το κοινωνικό και ανθρωπιστικό του έργο από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Σικάγου, παρουσία του σεβασμιότατου μητροπολίτη Σικάγου κ. Ιάκωβου, της γενικής προξένου, Πολυξένης Πετροπούλου και πλήθους ομογενών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet