Διαβούλευση για την αναδιάρθρωση των Δασικών Υπηρεσιών
Αυτοδιοίκηση

Διαβούλευση για την αναδιάρθρωση των Δασικών Υπηρεσιών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δεύτερη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για την αξιολόγηση των δομών και την αναδιάρθρωση των Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που συνήλθε υπό την προεδρεία του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλη Αγγελάκα.

Τις απόψεις τους για το πώς θα μπορέσουν να λειτουργήσουν αποδοτικότερα οι Δασικές Υπηρεσίες,κατέθεσαν η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρό της Νικόλαο Μποκάρη και τον αντιπρόεδρό της Ευάγγελο Γκουντούφα, η Ομοσπονδία Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρό της Αποστόλη Γεράση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρό της Γεώργιο Παπαδιά, το ΓΕΩΤΕΕ, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδροό του Σπυρίδωνα Μάμαλη και το μέλος του Δ.Σ. Κώστα Μπέση, η WWF, εκπροσωπούμενη από το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Κωνσταντίνο Λιαρίκο και το Σωματείο Υλοτόμων Εποπτείας και Αρμοδιότητας Δασαρχείου Δράμας διά του κ. Παντελή Παπαδόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής θέματα:

  • Η ανάγκη διατήρησης των Δασαρχείων.
  • Η αναγκαιότητα κάθετης διάρθρωσης των Δασικών Υπηρεσιών.
  • Η εκπαίδευση των δασοφυλάκων και η συνεχής τους επιμόρφωση.
  • Η αναγκαιότητα για νομική υποστήριξη των Δασικών Υπηρεσιών και η στελέχωσή τους με επιστημονικό προσωπικό, όπως π.χ. κτηνίατροι και βιολόγοι.
  • Η επαναδραστηριοποίηση των Δασικών Υπηρεσιών στον παραγωγικό τομέα και η εμπλοκή τους στο καθεστώς διαχείρισης των Προστατευμένων Περιοχών.

Η Ομάδα Εργασίας θα συνεχίσει τις προσπάθειές της στην επόμενη συνεδρίασή της, όπου και θα ολοκληρωθεί η ακρόαση των αρμόδιων φορέων και οργανώσεων. Ακολούθως, με βάση τη βιβλιογραφία που έχει συγκεντρωθεί, τα υπομνήματα των φορέων που υποβλήθηκαν, καθώς και τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία που αναμένεται να κατατεθούν από τα Δασαρχεία, θα προχωρήσει στη σύνταξη προτάσεων αξιολόγησης και αναδιάρθρωσης των Δασικών Υπηρεσιών με γνώμονα πάντα την προστασία του Περιβάλλοντος και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet