Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού έχει προγραμματίσει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) την εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας και Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνεργασία με το ΙΟΑΣ, από τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου μέχρι την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019.

Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, και όπως ενημερώνει ο Σύνδεσμος, ο βασικότερος παράγοντας για τα μεγάλα ποσοστά νεανικής θνησιμότητας από τραυματισμούς σε τροχαία δυστυχήματα είναι η ελλιπής ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και η μη τήρηση των σχετικών νόμων. Τα τροχαία συμβάντα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για νέους από 15 έως 29 ετών, δεύτερη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-14 ετών και τρίτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 30-44, ενώ αυξητική τάση παρουσιάζουν οι μόνιμες αναπηρίες λόγω τραυματισμών.

Για την εβδομάδα οδικής ασφάλειας στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού που πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 21/1 μέχρι την Παρασκευή 25/01/2019, έγιναν συναντήσεις ενημέρωσης για το πρόγραμμα, μεταξύ στελεχών του ΣΒΑΠ, της δημοτικής αρχής, διευθυντών των σχολείων και λοιπών εκπροσώπων συλλογικών φορέων.

Σε συνεργασία με το ΙΟΑΣ και τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού  έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες παρουσιάσεις:

  • Δευτέρα 21/1 στις 9:00 στο 3ο και 4ο Δημοτικό Νέου Ψυχικού
  • Δευτέρα 21/1 στις 10:00 στο Λύκειο Ψυχικού
  • Τρίτη 22/1 στις 10:00 στο 1ο Δημοτικό Νέου Ψυχικού
  • Τετάρτη 23/1 στις 10:00 στο Γυμνάσιο Ψυχικού
  • Παρασκευή 25/1 βιωματική εκπαίδευση στο Λύκειο Ψυχικού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet