Εκατοντάδες μαθητές στην 3η Μαθητική Αναδάσωση του ΣΠΑΠ στο Πεντελικό
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Εκατοντάδες μαθητές στην 3η Μαθητική Αναδάσωση του ΣΠΑΠ στο Πεντελικό

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντική παρουσία εκατοντάδων μαθητών, από δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία των Μελισσίων, της Πεντέλης, αλλά και της υπόλοιπης Αττικής, πραγματοποιήθηκε η 3η Μαθητική Αναδάσωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.

Κατά τη διάρκεια της Αναδάσωσης φυτεύτηκαν δενδρύλλια βελανιδιάς, αλλά και σπόροι με τη μέθοδο της σποροφύτευσης βελανιδιών.

Στη δράση ήταν παρών ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους μαθητές και συμμετείχε ενεργά στην Αναδάσωση φυτεύοντας αρκετά δενδρύλλια.

Συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, το ΔΕΛΑΣΑΛ Αλίμου και το American Community School (ACS). Συμμετείχε, επίσης, η Εθελοντική Φοιτητική Ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρείχε εκτενείς οδηγίες και βοήθησε σημαντικά τους μαθητές.

Κατά τη διάρκεια της δράσης ο πρόεδρος του ΣΠΑ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε:

«Μετά και τη σημερινή μας Αναδάσωση αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη δουλειά που έχουμε κάνει τον χειμώνα 2018-19 και στις έξι εφετινές μας αναδασώσεις. Είμαι χαρούμενος που και σήμερα είχαμε μαζί μας εκατοντάδες μαθητές σχολείων που έδωσαν ζωή σε μία ακόμη αναδάσωση στο Πεντελικό, ανταποκρινόμενοι για μία ακόμη φορά στο κάλεσμα του ΣΠΑΠ. Όπως είναι γνωστό ο Σύνδεσμος τα τελευταία χρόνια έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και κυρίως των μαθητών. 

»Έτσι και σήμερα σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δράσης μας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν δενδρύλλια βελανιδιάς σε μία περιοχή από όπου πέρασε η μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού στην Ανατολική Αττική. Στο πλαίσιο των σχολικών περιβαλλοντικών τους προγραμμάτων, μέσα από αυτή τη βιωματική δράση, επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προθυμία και ζήλο, στηρίζοντας την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος».

Ο ΣΠΑΠ με ανακοίνωσή του απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Σάκη Ρουβά, τον κ. Γιάννη Σπανολιό, την κ. Δώρα Γιαννακάκη και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΪ, για την πολύτιμη στήριξή τους, τόσο στη σημερινή όσο και σε όλες  τις δράσεις του Συνδέσμου.

Θερμότατες ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια δίνει και στους μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετείχαν στη σημερινή δράση, στους φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τη σημαντική βοήθεια τους, στον δασάρχη και στα στελέχη του δασαρχείου Πεντέλης για τις οδηγίες και την πολύτιμη συνδρομή τους και τη Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πεντέλης για τη πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφεραν.

Τέλος απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ τέλος, στους εθελοντές και στους εργαζομένους του ΣΠΑΠ οι οποίοι με την ενεργό συμμετοχή και τον ζήλο τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχημένη πραγματοποίηση της σημερινής δράσης.

Ιδιαίτερα ο ΣΠΑΠ ευχαριστεί τους χορηγούς της αναδάσωσης: τον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΧΤΥΠΟΣ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, ΤΥΠΟΣ Κηφισιάς, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες amarysia.gr, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, ΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΟΤΑvoice, και VrilissiaNews, τη ΔΕΠΑ, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και τα σούπερ μάρκετ ΑΒ και ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet