Εκπαίδευση μεταναστών στην ελληνική γλώσσα
Αυτοδιοίκηση

Εκπαίδευση μεταναστών στην ελληνική γλώσσα

Εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες προωθεί το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης μέσω του προγράμματος «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ8»

Η δράση απευθύνεται σε πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής από την ηλικία των 16 ετών και άνω που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό Δημόσιο.

Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών ), Α2 (διάρκειας 175 ωρών), Β1 (διάρκειας 185 ωρών). Τα μαθήματα γίνονται σε όλους τους νομούς της χώρας και παρέχονται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213 1314592 και 213 1314580 ή στο e – mail: [email protected]

Πιο συγκεκριμένα για τους δήμους του Βορείου Τομέα Αθηνών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη Εκπαίδευσης Βορείου Τομέα Αθηνών, Βίκυ Κυριαζή στο e-mail: [email protected].

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet