Επίκαιρα θέματα που απασχολούν την Τ.Α. συζήτησαν Π. Κουρουμπλής και ΠΕΔΑ
Αυτοδιοίκηση

Επίκαιρα θέματα που απασχολούν την Τ.Α. συζήτησαν Π. Κουρουμπλής και ΠΕΔΑ

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Κώστα Πουλάκη, είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου 2015, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης, Ηρακλή Γκότση.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο σε θεσμικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΔΑ:

  • Για το άρθρο 13 συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο διάστημα μία συνάντηση του υπουργού με αντιπροσωπεία δημάρχων της Αττικής που θίγονται περισσότερο από την εφαρμογή του άρθρου (μη απόδοση ανταποδοτικών τελών στους δήμους από τους παραχωρησιούχους του Δημοσίου)
  • Η αντιπροσωπεία της ΠΕΔΑ έθεσε το θέμα των πολύ μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν πολλοί δήμοι στο να συντάξουν προϋπολογισμούς, εξαιτίας της παρούσας οικονομικής κατάστασης.
  • Τέθηκε το ζήτημα του να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από την κυβέρνηση για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης του επόμενου χρόνου, ώστε να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί.
  • Ζητήθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών να ξεκινήσουν άμεσα οι ανακεφαλαιοποιήσεις των δανείων που έχουν δήμοι στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
  • Στο ζήτημα των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης, των προνοιακών επιδομάτων κ.ά. ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως θα αρχίσει άμεσα η ροή της χρηματοδότησης.
  • Ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών ότι θα συσταθεί άμεσα μία επιτροπή η οποία θα εξετάσει τις αλλαγές που θα γίνουν στον «Καλλικράτη», ενώ συμφωνήθηκε να υπάρχει μία μόνιμη συνεργασία με την ΠΕΔΑ.

Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε δύο ώρες περίπου, συμμετείχε και ο επικεφαλής της παράταξης Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής της ΠΕΔΑ, δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, καθώς επίσης και οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων της ΠΕΔΑ.

Στη συζήτηση που διεξήχθη για διοικητικά, οικονομικά και θεσμικά θέματα των δήμων της Αττικής, ανταλλάχθηκαν απόψεις και δρομολογήθηκαν λύσεις για τα θέματα που ετέθησαν.

Ο υπουργός στην τοποθέτησή του τόνισε, ότι «είναι ανάγκη να υπάρχει κλίμα συναίνεσης – συνεργασίας και διευκρίνισε ότι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, θα συμμετέχουν στη συζήτηση της σχεδιαζόμενης αναθεώρησης του “Καλλικράτη” (εκτός χωροταξικό), καθώς και στις συναντήσεις που προγραμματίζονται με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και άλλους φορείς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet