Επιστολή συμπαράστασης Γ. Πατούλη στη δήμαρχο Παρισιού
Αυτοδιοίκηση

Επιστολή συμπαράστασης Γ. Πατούλη στη δήμαρχο Παρισιού

Τη θλίψη και τη συμπαράσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας μας προς τον γαλλικό λαό εκφράζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης με επιστολή του προς τη δήμαρχο  Παρισιού, Αν Ίνταλγκο.

«Η φρικιαστική δολοφονική επίθεση στο σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo που δοκιμάζει τη χώρα σας και συγκλονίζει ολόκληρο τον πλανήτη», τονίζει ο κ. Πατούλης, «αποτελεί καίριο χτύπημα στην Ελευθερία της Έκφρασης, στη Δημοκρατία και στον Πολιτισμό».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ακόμη ότι «ολόκληρη η Ευρώπη και η υφήλιος οφείλουν να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στα φαινόμενα της τρομοκρατίας και της μισαλλοδοξίας. Ας αποτελέσει αυτή η τραγωδία την αφορμή για αφύπνιση, ενότητα και κινητοποίηση λαών και κυβερνήσεων για την πάταξη της ωμής βίας».

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

Προς: Δήμαρχο Παρισιού

κυρία Anne Hidalgo

Αξιότιμη κυρία Αν Ίνταλγκο,

Η φρικιαστική δολοφονική επίθεση στο σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo που δοκιμάζει τη χώρα σας και συγκλονίζει ολόκληρο τον πλανήτη, αποτελεί καίριο χτύπημα στην Ελευθερία της Έκφρασης, στη Δημοκρατία και στον Πολιτισμό.

Πρέπει να μας αφυπνίσει όλους όχι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά σε παγκόσμια κλίμακα.

Ολόκληρη η Ευρώπη και η υφήλιος οφείλουν να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στα φαινόμενα της τρομοκρατίας και της μισαλλοδοξίας.

Ας αποτελέσει αυτή η τραγωδία την αφορμή για αφύπνιση, ενότητα και κινητοποίηση λαών και κυβερνήσεων για την πάταξη της ωμής βίας.

Ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, εκφράζω τη θλίψη και τη συμπαράσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τον Γαλλικό Λαό.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Ε. Πατούλης

Πρόεδρος ΚΕΔΕ
Δήμαρχος Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet