Δ. Παπαστεργίου: Η ΚΕΔΕ βρίσκεται στο πλευρό των Δήμων Ελευσίνας και Κοζάνης που δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία
zougla.gr
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Η ΚΕΔΕ βρίσκεται στο πλευρό των Δήμων Ελευσίνας και Κοζάνης που δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία

Oι Δήμοι όλης της χώρας, από την αρχή της πανδημίας πριν από περίπου 10 μήνες, στηρίζουν την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της υγειονομικής αλλά και της οικονομικής κρίσης, όπως αναφέρει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης η Ένωση σημειώνει τα εξής:

Αξιοποιώντας την εμπειρία και το προσωπικό των κοινωνικών μας δομών και υλοποιώντας συγκεκριμένες και συνεχείς δράσεις για τους πολίτες, ιδιαίτερα όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, αλλά και τις τοπικές επιχειρήσεις, βρισκόμαστε διαρκώς στην «πρώτη γραμμή» του αγώνα.

Επίσης, οι Δήμοι συμβάλλουν όλο αυτό το διάστημα με κάθε μέσο που διαθέτουν, στην προσπάθεια τήρησης των μέτρων που προτείνονται από τους επιστήμονες και αποφασίζονται από την κυβέρνηση, είτε αξιοποιώντας το προσωπικό που διαθέτουν για τη διενέργεια ελέγχων, σε συνεργασία με την αστυνομία, είτε οργανώνοντας δράσεις ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των πολιτών, πέραν των όσων σχεδιάζει και εφαρμόζει το κεντρικό κράτος.

Είναι γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης δεν είχαν επαρκή ενημέρωση για τα πραγματικά δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, αλλά παρόλα αυτά είχαν ζητήσει έγκαιρα τη λήψη και εφαρμογή ακόμη πιο αυστηρών μέτρων από όσα τελικά αποφασίστηκαν.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, επικοινώνησε με τους δημάρχους των συγκεκριμένων Δήμων, Α. Οικονόμου και Λ. Μαλούτα και τους εξέφρασε την πλήρη στήριξη της ΚΕΔΕ στη δική τους προσπάθεια να διαχειριστούν αυτή την ιδιαίτερη κατάσταση, αλλά και να τους παράσχει ότι βοήθεια χρειαστεί, όπως επιβάλλει η αλληλεγγύη μεταξύ των Δήμων.

Με δεδομένο ότι ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης σε αυτήν την εθνική προσπάθεια είναι υποστηρικτικός, οι Δήμοι μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί απόλυτα στις θεσμικές τους υποχρεώσεις κι έχουν συνεργαστεί υπεύθυνα με το κεντρικό κράτος σε ότι τους έχει ζητηθεί για τη διαχείριση της πανδημίας.

Δ. Παπαστεργίου: Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε στο πλευρό των Δήμων Ελευσίνας και Κοζάνης

Από την πλευρά του ο κ. Παπαστεργίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μας απέναντι στις τοπικές κοινωνίες μας, θα εξακολουθήσουμε με τον ίδιο ζήλο την κοινή προσπάθεια ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού.

Οφείλουμε, παρόλα αυτά, να επισημάνουμε ότι τα επί μέρους τοπικά μέτρα (lockdown κ.λπ.), δεν αποφασίζονται από τους Δήμους ούτε μπορούν να αρθούν από αυτούς, αλλά ορθά αποφασίζονται από το κεντρικό κράτος (Πολιτική Προστασία, υπ. Υγείας, ΕΟΔΥ), που έχει και τον πλήρη σχεδιασμό για τη διαχείριση της κρίσης. Οι μόνοι που μπορούμε να άρουμε τα μέτρα, είμαστε εμείς οι ίδιοι, ως πολίτες, με την υπεύθυνη στάση μας.

Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε στο πλευρό των Δήμων Ελευσίνας και Κοζάνης, που δοκιμάζονται σήμερα περισσότερο και παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένας συμπολίτης μας να μείνει μόνος του σε αυτή την κρίση.

Ως ΚΕΔΕ, θα σταθούμε στο πλευρό των Δήμων που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις, θα παραμείνουμε με συνέπεια δίπλα στον πολίτη και την τοπική επιχείρηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet