Εκδήλωση της ΕΕΠΦ για τη βράβευση των ελληνικών ακτών με «Γαλάζια Σημαία»
hellasbeach.gr
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Εκδήλωση της ΕΕΠΦ για τη βράβευση των ελληνικών ακτών με «Γαλάζια Σημαία»

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, συμμετείχε στην διαδικτυακή εκδήλωση του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» που φέτος κατατάσσει την Ελλάδα στην 2η θέση στον κόσμο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η «Γαλάζια Σημαία», είναι μια ακόμη ευκαιρία για την ανάδειξη της Ελλάδας ως ενός ασφαλούς προορισμού. Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», η χώρα μας, με 545 βραβευμένες ακτές, 16 μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη, κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην βράβευση των περιοχών με «Γαλάζια Σημαία» είναι σημαντικός αφού τα έργα προσβασιμότητας ΑμεΑ στις ακτές προβλέπονται στα κριτήρια επιλογής τους.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος τόνισε την μεγάλη ανάγκη για την συστράτευση όλων των φορέων, ώστε να ανατραπεί η ζοφερή πραγματικότητα που δημιούργησε η πανδημία και επεσήμανε την αδιάκοπη δουλειά και τις προσπάθειες του τουριστικού επιχειρηματικού κλάδου για την ανάδειξη της Ελλάδας στο διεθνές προσκήνιο.

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην ευκαιρία που προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης και στο θέμα της προσβασιμότητας των ακτών και την ανάγκη για περισσότερα έργα και συνέργειες μεταξύ όλων των φορέων.

Δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου:

Οι 545 ελληνικές ακτές, οι 16 μαρίνες και τα έξι σκάφη, που βραβεύτηκαν με την «Γαλάζια σημαία» είναι η ευκαιρία για να μετατρέψουμε την ζοφερή πραγματικότητα της πανδημίας σε αισιοδοξία. Η προσπάθεια που γίνεται από τον κόσμο του τουρισμού είναι σημαντική και συνεχής και αξίζει συγχαρητήρια γιατί δεν το βάζει κάτω ούτε στην οικονομική, ούτε στην υγειονομική κρίση.

Η ευκαιρία για συνέργειες και συμπράξεις μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μπροστά μας. Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει διακριτούς πόρους για την μετατροπή των παραλιών σε προσβάσιμες με τον ειδικό εξοπλισμό και ο ρόλος των Δήμων σημαντικός, είτε πρόκειται για δημοτικές παραλίες, είτε για ελεύθερες.

Χρειάζεται όμως κάτι περισσότερο από αυτό. Το γαλάζιο της σημαίας, το γαλάζιο της Ελλάδας, της θάλασσας και του ουρανού οφείλουμε να το διατηρήσουμε και γύρω από αυτό να αναπτύξουμε νέες πρωτοβουλίες για να αναδείξουμε την ταυτότητα της χώρας, τα προϊόντα, την παράδοσή μας, τη μουσική, τα ήθη και έθιμά μας. Αυτήν την κοινή πρωτοβουλία πρέπει όλοι μαζί να ακολουθήσουμε.

Η Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, υπό την καθοδήγηση του υπουργείου και του ΕΟΤ πρέπει να δώσει την αίσθηση ότι ο τουρισμός δεν είναι μόνο ό,τι βλέπεις αλλά και ό,τι γεύεσαι και αισθάνεσαι, ένα συναίσθημα που οφείλουμε να το αναδείξουμε ακόμη περισσότερο. Τα καταφέραμε στα δύσκολα, τώρα με κοινή συστράτευση μπορούμε να οραματιστούμε καλύτερες μέρες. Συγχαρητήρια στις περιοχές που βραβεύτηκαν και την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης που 70 χρόνια τώρα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και την προβολή της Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet