ΚΕΔΕ και ΕΣΕΕ ενισχύουν τη συνεργασία τους προε όφελος του επιχειρείν
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

ΚΕΔΕ και ΕΣΕΕ ενισχύουν τη συνεργασία τους προε όφελος του επιχειρείν

Οι συνέργιες των Δήμων με τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους, και η αναπτυξιακή δυναμική που δημιουργούν στις κατά τόπους κοινωνίες βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Γιώργο Καρανίκα, στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Όπως συζητήθηκε, ΚΕΔΕ και ΕΣΕΕ πρέπει να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους ώστε το ιδιαίτερα σημαντικό έργο των «Open Mall» να αρχίσει να υλοποιείται προς όφελος των πολιτών και των εμπόρων.

Η ΕΣΕΕ έθεσε τα σημαντικότερα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας των Δήμων και σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων, όπως είναι το ύψος και ο τρόπος καθορισμού των δημοτικών τελών, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ΟΤΑ ως εργαλείο μείωσης του λειτουργικού κόστους για τους Δήμους και τις επιχειρήσεις.

Τέλος συζητήθηκε το θέμα της βελτίωσης χωροθέτησης των λαϊκών αγορών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου τόνισε: «Είχα την ευκαιρία στη συνάντηση με τον κ. Καρανίκα να υπογραμμίσω τη βούληση μου για παροχή από την ΚΕΔΕ ολόπλευρης υποστήριξης στο Πρόγραμμα “Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου”. Ενθαρρύνουμε και προωθούμε τις συμπράξεις των Δήμων με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, και τα “Open Mall” είναι ένα στοίχημα που θέλουμε να το κερδίσουμε μαζί, προς όφελος τόσο των Δήμων όσο και των τοπικών αγορών.Οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις είναι ο “κορμός” κάθε Δήμου. Μέσα από τη συνεργασία και τη συνεννόηση με τις δημοτικές αρχές μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάκαμψης της επιχειρηματικής δραστηριότητας προς όφελος όλων των δημοτών. Η ΕΣΕΕ καταγράφει υπεύθυνα το σφυγμό του εμπορίου από όλη τη χώρα και θα κρατήσουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας μαζί της για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γ. Καρανίκας, δήλωσε σχετικά: «Η ευημερία των τοπικών κοινωνιών που είναι ο στόχος κάθε Δημοτικής Αρχής είναι απολύτως συνυφασμένη με την ανάπτυξη των εμπορικών επιχειρήσεων που λειτουργούν στα όρια τους. Μάλιστα, το 2020 θα χρειαστεί η πλήρης κινητοποίηση των Δήμων στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση των “Open Mall σε πολλές περιοχές της χώρας, ένα εθνικό project με προστιθέμενη αξία για το σύνολο της οικονομίας. Ο κ. Παπαστεργίου μπορεί να εισφέρει την πολύτιμη εμπειρία του από το επιτυχημένο μοντέλο συνεργασίας του Δήμου Τρικάλων με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης και να ενεργοποιήσει τα “αντανακλαστικά” των Δήμων όχι μόνο για την πρόοδο και επιτυχή ολοκλήρωση των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου αλλά και για την εν γένει δημιουργία ενός περιβάλλοντος “φιλικού» στο επιχειρείν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet