ΚΕΔΕ: Λέμε «ευχαριστώ» στους εργαζόμενους που διατηρούν καθαρές τις πόλεις μας
Θεσμικοί Φορείς

ΚΕΔΕ: Λέμε «ευχαριστώ» στους εργαζόμενους που διατηρούν καθαρές τις πόλεις μας

«Καθαρή Εβδομάδα». Αυτόν τον τίτλο έδωσε στην πρωτοβουλία  αλληλεγγύης που ανέλαβε η ΚΕΔΕ προς όλους εκείνους τους εργαζόμενους που διατηρούν την πόλη μας, το γραφείο μας, το λεωφορείο καθαρά, λέγοντας το δικό της ευχαριστώ.

Η δράση ξεκινά με τη συμμετοχή Δήμων απ’ όλη τη χώρα και τη στήριξη της εταιρείας Kärcher από το Σάββατο 27 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου, με σημεία εκκίνησης την Αθήνα, την Αρχαία Ολυμπία και τη Λίμνη Ευβοίας.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, στο σχετικό μήνυμά του, «σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να αναδείξουμε την κεντρική αξία του υπεύθυνου πολίτη, μα πάνω από όλα του ανθρώπου και δεσμευόμαστε να κάνουμε τη διαφορά, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Με σειρά ενεργειών, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 27 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου 2021 καλούμε τους πολίτες να ευχαριστήσουν τους εργαζόμενους της καθαριότητας που συναντούν (στο σπίτι, στο γραφείο, στον δρόμο). Με κύριο γνώμονα την αφύπνιση των συμπολιτών μας, στρέφουμε το βλέμμα μας στους ανθρώπους που απλώς προσπερνάμε, που απλώς θεωρούμε δεδομένους. Για τον λόγο αυτό έχουμε δημιουργήσει το δικό μας σήμα “την κίτρινη καρδιά” που ουσιαστικά εκφράζει το ευχαριστώ του καθενός προς τους εργαζομένους της καθαριότητας».

Οι δράσεις

Για την επίτευξη του σκοπού αυτής της πρωτοβουλίας έχουν προγραμματιστεί δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της «Καθαρής Εβδομάδας 2021», σε συνεργασία με την Kärcher.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου θα φωταγωγηθούν ταυτόχρονα «κίτρινες καρδιές» στην Αθήνα, στην πλατεία Κοραή, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη και στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσία του δημάρχου, Γ. Γεωργιόπουλου και γενικού γραμματέα της ΚΕΔΕ, Δ. Καφαντάρη, καθώς και αντιδημάρχων καθαριότητας και εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων.

Παράλληλα, τη Δευτέρα θα φωταγωγηθεί «κίτρινη καρδιά» στο λιμάνι της Λίμνης Ευβοίας, ενώ στους περισσότερους Δήμους της χώρας θα πραγματοποιηθεί και φωταγώγηση συμβολικών σημείων των Δήμων, που θα διατηρηθεί καθόλη τη διάρκεια της «Καθαρής Εβδομάδας».

Όπως αναφέρει η ΚΕΔΕ, η ενέργεια καταγράφεται και στο site «katharievdomada.gr» , αλλά και μέσα από την ιστοσελίδα της (www.kede.gr)  όπου καθένας μπορεί να πει το δικό του συμβολικό «ευχαριστώ» πατώντας στη μεγάλη κίτρινη καρδιά, ενώ όλες οι παράλληλες δράσεις που υποστηρίζουν την ενέργεια αποτυπώνονται στο διαδραστικό χάρτη.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet