Πρώτη περιφερειακή ενημερωτική ημερίδα για την προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην κλιματική αλλαγή
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Πρώτη περιφερειακή ενημερωτική ημερίδα για την προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην κλιματική αλλαγή

Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά ημερίδα με τίτλο «Προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην κλιματική αλλαγή». Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).

Σε μια πολύ επίκαιρη συγκυρία λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών στην χώρα μας και της περαιτέρω ανάδειξης των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, η ημερίδα είναι η πρώτη από σειρά εκδηλώσεων του έργου LIFE-IP AdaptInGR για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών στις 13 Περιφέρειες της χώρας για θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Το Έργο LIFE-IP AdaptInGR «Ενισχύοντας την εφαρμογή πολιτικής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα», συντονίζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αποτελεί το σημαντικότερο έργο για την προσαρμογή της Ελλάδος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς, φιλοδοξεί να ενισχύσει την εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής και των 13 Περιφερειακών Σχεδίων για την προσαρμογή στη κλιματική αλλαγή, με κατάλληλες δράσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο (www.adaptivegreece.gr).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19), από τις 09:30 μέχρι τις13:00 (1η Ενότητα) και από τις 18:00 μέχρι τις 20:30 (2η Ενότητα) και θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό. Σκοπό έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε όλα τα κρίσιμα θέματα για την προσαρμογή τους στην κλιματική αλλαγή.

Εισηγητής εκ μέρους της ΚΕΔΕ θα είναι ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Στην 1η Ενότητα της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες και εμπλεκομένους εμπειρογνώμονες στο Περιφερειακό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της ΠΔΕ, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τις αναμενόμενες περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη Δυτική Ελλάδα, τα μέτρα που θα μπορούσαν να λάβουν για την προσαρμογή και αυτοπροστασία τους, καθώς και για τους τρόπους που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην προσαρμογή της Περιφέρειας τους στην κλιματική αλλαγή. Συγκεκριμένα, θα καλυφθούν οι παρακάτω επιμέρους θεματικές ενότητες:

  • Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
  • Το Σχέδιο για την προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην κλιματική αλλαγή.
  • Ακραία καιρικά φαινόμενα και κλιματική αλλαγή: μέτρα προσαρμογής και αυτοπροστασίας.
  • Οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής για τη δημόσια υγεία: μέτρα προσαρμογής και αυτοπροστασίας.
  • Προσαρμογή των κατοικιών στις νέες κλιματικές συνθήκες.
  • Η συμβολή ή των πολιτών στην προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην κλιματική αλλαγή.

Στη 2η Ενότητα της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί προβολή βραβευμένων ενημερωτικών και εκπαιδευτικών ταινιών για την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη.

Το έργο LIFE-IP AdaptInGR συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της Ε.Ε. και το Πράσινο Ταμείο.

Δήλωση για συμμετοχή στην ημερίδας θα γίνει μέσω της ακόλουθης φόρμας: https://forms.gle/MYdsdooM1gqt2yJy9.

Μετά την επιβεβαίωση της εγγραφής θα σταλεί στο e-mail που δηλώνουν οι ενδιαφερόμενοι, ο σχετικός σύνδεσμος. Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος βρίσκεται στο σύνδεσμο που ακολουθεί: http://shorturl.at/mMY25.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο παρακάτω e-mail: [email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet