37 εθελοντές – εργαζόμενοι από την «Παπαστράτος» στηρίζουν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε όλη τη χώρα
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

37 εθελοντές – εργαζόμενοι από την «Παπαστράτος» στηρίζουν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε όλη τη χώρα

Οι Δήμοι βρίσκονται από την πρώτη μέρα στην «πρώτη γραμμή» της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας για να στηρίξουν τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών, ιδίως εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ο αριθμός των οποίων διαρκώς αυξάνεται, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Σε αυτό το δύσκολο έργο δεν είναι, ωστόσο, μόνοι. Εκατοντάδες εθελοντές από όλη τη χώρα και μεγάλες επιχειρήσεις στηρίζουν την προσπάθειά τους, δημιουργώντας μια ισχυρή συμμαχία ευθύνης και αλληλεγγύης, που έχει ένα στόχο, να κρατήσει την κοινωνία μας όρθια σε αυτή την κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΚΕΔΕ ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «Παπαστράτος» για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση στο κάλεσμα της Ένωσης για εθελοντική ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Παπαστράτος, από την πρώτη στιγμή αρωγός της ελληνικής κοινωνίας σε αυτή την κρίση με σημαντικές δωρεές, μέσα από την πρωτοβουλία της «Μαζί #prostokalytero» συμμετέχει ενεργά με εθελοντές εργαζομένους της σε 39 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου οι Δήμοι να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι 237 άμεσοι και έμμεσοι εθελοντές εργαζόμενοι της «Παπαστράτος» θα αναλάβουν, με τα δικά τους οχήματα, τη μεταφορά φαρμάκων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από 112 Δήμους, στα σπίτια των δημοτών.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε σχετικά:

«Στο κάλεσμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για εθελοντική ενίσχυση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, η Παπαστράτος ανταποκρίθηκε ταχύτατα, συμβάλλοντας ουσιαστικά και πρακτικά στο πρόγραμμα αυτό. Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες προς τη διοίκηση και όλους τους εθελοντές της εταιρείας.

»Η συμμαχία ευθύνης και αλληλεγγύης που δημιουργεί η Αυτοδιοίκηση με τον ιδιωτικό τομέα αποδεικνύει έμπρακτα πως, όταν οι δυνάμεις όλων μας ενώνονται, μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Ευελπιστώ ότι και άλλοι ιδιωτικοί φορείς, θα συνδράμουν και εκείνοι με τη σειρά τους, ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών, που μας χρειάζονται ακόμη περισσότερο αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της «Παπαστράτος», Χρήστος Χαρπαντίδης, ανέφερε σχετικά: 

«Σε αυτή την πρωτόγνωρη εποχή, ως Παπαστράτος επιλέγουμε να βασιζόμαστε στις αξίες που χαρακτηρίζουν τη μεγάλη ιστορία μας στην επιχειρηματική ζωή της χώρας: Τους ανθρώπους μας και την ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο. Η θέληση να βοηθήσουμε ήταν έμφυτη, το εσωτερικό κάλεσμα έγινε αυθόρμητα και μέσα σε τρεις ημέρες βγήκαν μπροστά 237 άνθρωποι της Παπαστράτος, αναλαμβάνοντας εθελοντικά αυτή τη σημαντική δέσμευση. Σε μια στιγμή κρίσιμη για όλους, η κίνηση αυτή με γεμίζει ελπίδα και υπερηφάνεια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet