ΚΕΔΕ: Συνάντηση για την ενίσχυση των δικτύων Ρομά σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Συνάντηση για την ενίσχυση των δικτύων Ρομά σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο

H ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πόλεων και Περιφερειών για την Ένταξη Ρομά διοργανώνουν αύριο, Πέμπτη 12 Απριλίου 2018, στις 12:00 στα γραφεία της Ένωσης ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Η Προώθηση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πόλεων και Περιφερειών για την ένταξη των Ρομά μέσα από την ενίσχυση των δικτύων Ρομά σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών σε συνεργασία με την Ομάδα Ρομά και Ταξιδιωτών του Συμβουλίου της Ευρώπης με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα των Ρομά που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Απριλίου.

Τη συζήτηση θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, και θα συντονίσει ο δήμαρχος Σάμου, αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο, Μ. Αγγελόπουλος.

Η ημερίδα έχει, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, ως στόχο:

  • Να εκφράσει τη βούληση αντιμετώπισης του προβλήματος της υποβάθμισης της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης των Ρομά, με τη συμβολή ενός τοπικού και περιφερειακού δικτύου αιρετών και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των μελών του Δικτύου σε ευρωπαϊκό και τοπικό επίπεδο, με τη συμβολή του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών και την Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πόλεων και Περιφερειών, με στόχο την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων που αφορά την κοινωνική ομάδα των Ρομά.

Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή της Διακήρυξης της Συνέργειας κατά του αντι-τσιγγανισμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet