Κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των νοσοκομείων της Β.Α. Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των νοσοκομείων της Β.Α. Αττικής

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Σισμανόγλειο», «Αμαλία Φλέμινγκ» και Παίδων Πεντέλης, προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο του νοσοκομείου «Αμ. Φλέμινγκ» και η υποβάθμιση των άλλων δύο.

Συγκεκριμένα, σε κοινή συνάντηση των Σωματείων Εργαζομένων στα ανωτέρω νοσοκομεία αποφασίστηκαν οι ακόλουθες δράσεις:

 • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία στο Σισμανόγλειο και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση. Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014, 12:00 – 2:00 μ.μ.
 • Στάση Εργασίας και συγκέντρωση – πορεία στην περιοχή των Μελισσίων (από το Νοσοκομείο Αμ. Φλέμινγκ προς το Σισμανόγλειο). Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, 10:00 π.μ. – 12:00.
 • Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων και των τριών νοσοκομείων. Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014,11:00 π.μ.
 • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 1η ΥΠΕ και παράσταση στον διοικητή. Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014, 12:00.
 • Ανοιχτή Εκδήλωση-Συζήτηση – ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μελισσίων (απέναντι από την πλατεία Αγίου Γεωργίου). Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014, 6:30 μ.μ.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων στα τρία νοσοκομεία:

Πρόγραμμα δράσης – κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση των νοσοκομείων της Βορειοανατολικής Αττικής

Σήμερα 3 Νοεμβρίου 2014 σε κοινή συνάντηση των Σωματείων Σισμανογλείου – Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης συζητήσαμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το κλείσιμο του νοσοκομείου Αμ. Φλέμινγκ, είτε άμεσα είτε μέσω καταργήσεων του Χειρουργικού Τομέα, της Νεφρολογικής και άλλων κλινικών και την υποβάθμιση – διάλυση του Σισμανογλείου και Παίδων Πεντέλης (μέσω της υποχρηματοδότησης, ελλείψεις προσωπικού, διάλυση των Τακτικών Ιατρείων κ.λπ.).

Οι πολιτικές που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) με τις ευλογίες Ε.Ε.-ΔΝΤ-τρόικας θυσιάζουν την υγεία του λαού για να την παραδώσουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Τα ίδια μέτρα εφαρμόζουν σε όλη την Ευρώπη, είτε με τον μπαμπούλα των μνημονίων, είτε όχι.

 • Κλείνουν νοσοκομεία.
 • Καταργούν κρεβάτια.
 • Συγχωνεύουν – καταργούν τμήματα και κλινικές.
 • Αυξάνουν τα χαράτσια για τους ασθενείς.
 • Αυξάνουν τη συμμετοχή σε φάρμακα.
 • Χωρίς προσωπικό, υλικά και φάρμακα, ο λαός ταλαιπωρείται και υποχρεώνεται να πληρώνει όλο και περισσότερα για να ζήσει.

Στην περιοχή μας, αφού έκλεισαν το 1ο ΙΚΑ και τα 140 κρεβάτια του, καθώς και το Αμ. Φλέμινγκ και άλλα 150 κρεβάτια έρχεται η συρρίκνωση – υποβάθμιση του Σισμανογλείου και του ΠαίδωνΠεντέλης. Στην Αττική θα μείνουν λίγα νοσοκομεία «προθανάτιας φροντίδας»! Θέλουν να απαλλαγούν από τη χρηματοδότηση της υγείας – πρόνοιας.

Η κατάληξη θα είναι μία! ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ:

Όλοι μαζί, απλοί πολίτες, σωματεία, φορείς, σύλλογοι, να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε πολιτικές που μας οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωση. Να διεκδικήσουμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Να μην κλείσει κανένα κρεβάτι. Καμιά απόλυση αλλά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα της ζωής και της αξιοπρέπειας .

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ:

 • Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία στο Σισμανόγλειο και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση. Ώρα 12:00 – 2:00 μ.μ.
 • Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014. Στάση Εργασίας 10:00 π.μ. – 12:00 και συγκέντρωση – πορεία στην περιοχή των Μελισσίων (από το Νοσοκομείο Αμ. Φλέμινγκ προς το Σισμανόγλειο).
 • Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014. Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων και των τριών νοσοκομείων. Ώρα 11:00 π.μ.
 • Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 1η ΥΠΕ, ώρα 12:00 και παράσταση στον διοικητή.
 • Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014. Ανοιχτή Εκδήλωση – Συζήτηση ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μελισσίων (απέναντι από την πλατεία Αγίου Γεωργίου). Ώρα 6:30 μ.μ.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓ/ΝΩΝ σε ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜ. ΦΛΕΜΙΝΓΚ – ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet