Κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ και ΠΕΔ για τον κρατικό προϋπολογισμό
Αυτοδιοίκηση

Κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ και ΠΕΔ για τον κρατικό προϋπολογισμό

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο κρατικός προϋπολογισμός του 2015 είναι το θέμα κοινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και των προεδρείων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας, την Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου και ώρα 12.30, στην Αθήνα (ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ»), ενόψει της συζήτησης και ψήφισής του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης της χώρας αναμένεται να διατυπώσουν τις τελικές θέσεις για τον Προϋπολογισμό του 2015. Μάλιστα, όπως έχει ήδη επισημανθεί πρόσφατα και από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, όπου διατυπώθηκαν καταρχήν οι προτάσεις και οι θέσεις της Αυτοδιοίκησης, η συζήτηση και οι τελικές προτάσεις που θα κατατεθούν θα γίνουν στη βάση της διαπίστωσης ότι οι δήμοι της χώρας έχουν συμβάλει όσο κανένας άλλος φορέας της Γενικής Κυβέρνησης στη δημοσιονομική σταθερότητα και τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, παρά τις τεράστιες περικοπές των πόρων της, στηρίζοντας ταυτόχρονα, με κάθε τρόπο, τις χειμαζόμενες τοπικές κοινωνίες. Ως εκ τούτου έχει ξεπεραστεί κάθε όριο αντοχής και τόσο κυβέρνηση όσο και τα πολιτικά κόμματα πρέπει να αναγνωρίσουν την ανάγκη ο προϋπολογισμός του 2015 και το νέο ΕΣΠΑ να στηρίξουν ουσιαστικά τους δήμους της χώρας και τις τοπικές κοινωνίες.

Οι τελικές θέσεις, που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Παρασκευής, θα επιδοθούν το Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή.

Τέλος να σημειωθεί ότι την Παρασκευή, πριν τη κοινή συνεδρίαση του ΚΕΔΕ –ΠΕΔ , στις 10.00 θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στα γραφεία της Ένωσης. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:

  • Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ επί του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΚΑ, «Ενίσχυση της Ανακύκλωσης και βελτίωση της διαχείρισης αποβλήτων».
  • Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης «Διαχείριση –Έλεγχος και Εφαρμογή Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet