Μέχρι τέλους του 2016 οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη»
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Μέχρι τέλους του 2016 οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη»

Μέχρι τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι βελτιώσεις κι αλλαγές στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη», ώστε από εκεί και πέρα να εξεταστούν «πιθανές αλλαγές» στο χωροταξικό.

Τα παραπάνω επεσήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» Πάτρας 107,7.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στον αυτοδιοικητικό χάρτη όπως αυτός διαμορφώθηκε με τον νόμο του 2010, ο κ. Γ. Μπαλάφας ανέφερε:

«Το πρόγραμμα “Καλλικράτης”, δηλαδή το πώς ρυθμίζονται τα ζητήματα στην Αυτοδιοίκηση, είναι ένας νόμος του 2010, που έλυσε θετικά ορισμένα θέματα, αλλά -όπως απέδειξε η εξαετία που πέρασε- έχει πολλά αρνητικά και έχουμε μπει ήδη στην αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου. Δουλεύει ήδη, μεγάλη επιτροπή και ομάδες εργασίας και μέχρι τέλους του έτους θα έχουμε διαμορφώσει τις βελτιώσεις και τις αλλαγές του υφιστάμενου πλαισίου στο θεσμικό επίπεδο, για να μπορούμε να δούμε και πιθανές αλλαγές σε αυτό που λέμε χωροταξικό. Αυτό γίνεται σε συνεργασία, όπως και άλλες ενέργειες, με τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν Δήμοι ισχυροί και αποτελεσματικοί και Δήμοι που θα εξασφαλίζουν το στοιχείο της εγγύτητας που είναι σύμφυτο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε μεγάλο βαθμό στη σημερινή διάρθρωση αυτό καλύπτεται, όπου δεν καλύπτεται θα προσπαθήσουμε σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουμε σε ορισμένες και όπου χρειάζεται, αλλαγές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet