“Ποδαρικό” στο 2015 με αναδάσωση στο Πεντελικό
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

“Ποδαρικό” στο 2015 με αναδάσωση στο Πεντελικό

Η 1η Δενδροφύτευση για το 2015 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) χαρακτηρίστηκε από το πολύ κρύο που επικρατούσε στο Πεντελικό, αλλά και τη σημαντική προσέλευση εθελοντών.

Οι εθελοντές παρά τις αντίξοες  καιρικές συνθήκες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΠΑΠ και στήριξαν άλλη μία φορά την προσπάθεια για αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος. Η δράση υλοποιήθηκε από κοινού με τους Δήμους μέλη του ΣΠΑΠ, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Παρόντες στην αναδάσωση ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου και δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εθελοντές του ΣΠΑΠ.

Συμμετέχοντες στην 1η αναδάσωση του Πεντελικού για το 2015Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης δήλωσε «Η προσέλευση των εθελοντών για τη σημερινή δενδροφύτευση στο Πεντελικό δεδομένων των καιρικών συνθηκών ήταν συγκινητική.  Θα ήθελα με την ευκαιρία να εξάρω το αίσθημα εθελοντισμού που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας και που κυριαρχεί κάθε φορά που ο ΣΠΑΠ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό.  Η σημερινή παρουσία των εθελοντών κάθε ηλικίας, αλλά κυρίως των νεαρότερων, μας δίνει δύναμη για να αγωνιστούμε με περισσότερη αφοσίωση, επικεντρωμένοι στον βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από τη ριζική ανάπλαση και αναβίωση του περιβάλλοντος στο Πεντελικό και την Αττική γενικότερα. Η σημερινή μας δράση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εκπαίδευση και εξοικείωση των νέων ανθρώπων με τα θέματα της προστασίας και ανάπλασης του περιβάλλοντος, καθώς και στη δημιουργία ανεπτυγμένης περιβαλλοντικής συνείδησης. Ένα θερμότατο ευχαριστώ στον Σκάι, που συνδράμει εδώ και πολλά χρόνια τον ΣΠΑΠ, αλλά και  σε όλους όσους ήρθαν στον Άγιο Πέτρο Πεντελικού σήμερα, ιδιαίτερα στα παιδιά του 1ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Πεντέλης και τις πολλές εθελοντικές ομάδες που συμμετέχοντας στη σημερινή δενδροφύτευση έδωσαν το παράδειγμα σε όλους τους συμπολίτες μας των δήμων της Αττικής.  Ελπίζω η συμμετοχή στις επόμενες δράσεις του ΣΠΑΠ να είναι ακόμη πιο μαζική και πιο δυναμική, ώστε να γίνει με τη βοήθεια όλων πραγματικότητα η αναμόρφωση και επαναφορά του Πεντελικού φυσικού και δασικού πλούτου».

Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν οι εθελοντές του ΣΠΑΠ, τα εξωτερικά συνεργεία Πρασίνου, το Ασθενοφόρο και η Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Αμαρουσίου.

Τη δενδροφύτευση στήριξε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου έμπρακτα με την παρουσία του ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης.

Παρόντες ήταν ο γενικός διευθυντής του Σκάι Γιάννης Σπανολιός, η υποψήφια Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ζωή Ράπτη, ο αντιπρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΠΑΠ – δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης και το μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΠΑΠ – αντιδήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος Παναγιώτης Λάμπρου.

Ακόμη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Πεντέλης Αρχοντία Μπούσουλα-Χάνου και Γιάννης Ζώης.

Επίσης παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Μαραθώνα Γιάννης Μπούσουλας (μέλος Ε.Ε. ΣΠΑΠ), Αμαρουσίου Νώντας Κατσιγιάννης, Σπάτων-Αρτέμιδος Πέτρος Πουλάκης (μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ), Πεντέλης Κώστας Μωραΐτης (μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ), Κώστας Καλλιανιώτης και Δημήτρης Σταυρόπουλος και ο τοπικός σύμβουλος Νέας Πεντέλης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Τέλος παρόντες ήταν οι πρώην αντιδήμαρχοι Χαλανδρίου Σωτήρης Παρασκευόπουλος και Κώστας Ζανιδάκης.

Από μέρους Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων, με τη συμμετοχή τους στήριξαν την αναδάσωση: το 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ροδόπολης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Μαραθώνα, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Αρτέμιδας (ΕΟΜΑΚ), η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων και ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος.

Ο ΣΠΑΠ απευθύνει, σε ανακοίνωσή του, ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς της αναδάσωσης: στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΘΕΣΗ, ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, τα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, την κ. Ζωή Ράπτη,  την εταιρεία ξηρών καρπών ΑΦΟΙ ΣΥΡΜΑ ΑΒΕΕ, το αρτοποιείο ΒΕΝΕΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, το αλλαντοποιείο «Παρθενών», την Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, τον Γιώργο Αντωνόπουλο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας δράσεων προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, καθώς και τον Φώτη Μιχελόπουλο, γενικό γραμματέα Σωματείου Λαϊκών Αγορών Α΄ Πειραιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet