Βίντεο ντοκουμέντο: Πώς δρα σπείρα που έχει ρημάξει καταστήματα στα Bόρεια Προάστια
cnn.gr
ΟΤΑ

Βίντεο ντοκουμέντο: Πώς δρα σπείρα που έχει ρημάξει καταστήματα στα Bόρεια Προάστια

Τη σπείρα των κακοποιών που δρα κυρίως στα Bόρεια Προάστια και βάζει στο «στόχαστρο» καταστήματα, αναζητά η αστυνομία. Πρόκειται για μια ομάδα τριών-τεσσάρων ατόμων που χτυπούν μαγαζιά και μάλιστα με τον πιο εύκολο τρόπο -δηλαδή απλώς σπάζοντας την τζαμαρία από την κεντρική είσοδο.

Το βίντεο που δημοσιεύει το CNN Greece είναι από διάρρηξη σε κατάστημα στην Κηφισιά, όπου αρχικά ένα μέλος της συμμορίας σπάει με λοστό την τζαμαρία και αμέσως μετά εισβάλλει στο εσωτερικό με άλλους δύο συνεργούς του.

Την ίδια ώρα, ένα τέταρτο άτομο βρίσκεται λίγα μέτρα έξω από το κατάστημα και κάνει κατόπτευση χώρου, ώστε να ειδοποιήσει τους δράστες αν εμφανιστεί κάποιος αστυνομικός.

Οι διαρρήκτες μόλις μπαίνουν στο κατάστημα αρχίζουν να ψάχνουν όλους τους χώρους και κυρίως το σημείο όπου βρίσκεται το ταμείο. Αναποδογυρίζουν την ταμειακή μηχανή και συρτάρια και αρπάζουν ό,τι βρίσκουν.

Η δράση της συγκεκριμένης σπείρας ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και πάντα όταν μπαίνουν σε ένα κατάστημα φροντίζουν να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, ενώ φορούν γάντια.

Οι αρχές εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με άτομα που στο παρελθόν έχουν συλληφθεί ξανά για κλοπές και ληστείες.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, εκτός από τα χρήματα που τους αρπάζουν οι κακοποιοί, έχουν να αντικαταστήσουν και τις ζημιές από τις τζαμαρίες που καταστρέφουν οι κακοποιοί για να εισβάλλουν στο μαγαζί-στόχο τους.

Πηγή: cnn.gr/Μίνα Καραμήτρου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet