9 δήμαρχοι Αττικής ζητούν από την υπ. Παιδείας να στηρίξει γονείς, μαθητές και φοιτητές
Print Friendly, PDF & Email
ΟΤΑ

9 δήμαρχοι Αττικής ζητούν από την υπ. Παιδείας να στηρίξει γονείς, μαθητές και φοιτητές

Σήμερα, 26 Μαρτίου 2020, 9 δήμαρχοι της Αττικής απηύθηναν έκκληση προς την υπουργό Παιδείας για τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των γονιών, των μαθητών και των φοιτητών, ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά οι συνέπειες της δοκιμασίας που περνά η χώρα εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, στο κείμενο της επιστολής τους οι 9 δήμαρχοι (Ανδρούτσου Μαρία, δήμαρχος Αγίου Δημήτριου, Βοσκόπουλος Χρήστος, δήμαρχος Καισαριανής, Ευθυμίου Ανδρέας, δήμαρχος Ταύρου – Μοσχάτου, Θωμαΐδου Δέσποινα, δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Κονδύλης Ανδρέας, δήμαρχος Αλίμου, Μανιατογιάννης Ξενοφών, δήμαρχος Βριλησσίων, Μπάμπαλος Νίκος, δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Ντηνιακός Βαγγέλης, δήμαρχος Χαϊδαρίου και Χατζηδάκης Γιώργος, δήμαρχος Ηλιούπολης) αναφέρουν:

Για πρώτη φορά στη χώρα μας βιώνουμε αυτήν την πρωτόγνωρη κρίσιμη κατάσταση και καλούμαστε να πειθαρχήσουμε σε μέτρα δύσκολα, αλλά αναγκαία για να νικηθεί αυτή η αόρατη απειλή του κορωνοϊού.

Πρώτοι εμείς οι δήμαρχοι, ως εκπρόσωποι της κοινωνίας, νιώθουμε υποχρεωμένοι να αφουγκραστούμε ολόκληρη την κοινωνία, την κάθε οικογένεια, τον κάθε γονιό και ιδιαίτερα τα παιδιά και να γίνουμε η δημόσια έκφραση και φωνή τους.

Η διαδικασία μάθησης διακόπηκε, ο περιορισμός στο σπίτι των παιδιών με γονική παρουσία εξασφαλίστηκε και με τη γενική απαγόρευση κυκλοφορίας ο αρχικός κύκλος προφύλαξης έγινε πράξη. Η ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον, για την εξασφάλιση των απαραίτητων για την υγεία και τη διαβίωση και η ανησυχία για πιθανή απώλεια εργασίας και εισοδήματος, αρχίζει να επηρεάζει οικογένειες και ανθρώπινες σχέσεις και σύντομα θα αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνική συνοχή.

Τώρα είναι η στιγμή που η Πολιτεία πρέπει να υποστηρίξει, με συγκεκριμένα μέτρα ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά, όλη την οικογένεια, για να βγει η κοινωνία πιο δυνατή, από αυτήν την κρίση.

Ενώνουμε τις φωνές μας και προτείνουμε στην κυβέρνηση άμεσα να λάβει κατ’ ελάχιστον τα ακόλουθα μέτρα:

  • Στην καθιέρωση στη Δημόσια και στην Ιδιωτική Τηλεόραση υποστηρικτικής εκπομπής «Ώρα γονιών», για την ενδυνάμωσή τους μέσω της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.
  • Στην ταχεία εφαρμογή της ψηφιακής τηλεμάθησης, ώστε να μη χαθεί η ουσία της σχολικής εκπαίδευσης και όχι απλώς και τυπικώς η σχολική χρονιά.
  • Στην παροχή σε κάθε έναν ξεχωριστά μαθητή και φοιτητή ενός υπολογιστή ή laptop/tablet, με τον μίνιμουμ αναγκαίο εξοπλισμό και στη δωρεάν ελεύθερη πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες, ώστε όλοι να είναι σε θέση να συμμετέχουν ισότιμα στη διαδικασία ηλεκτρονικής μάθησης, κατοχυρώνοντας το δικαίωμα όλων για πρόσβαση στην εκπαίδευση.
  • Να εξασφαλίσει και να διαθέσει άμεσα την απαραίτητη έκτακτη χρηματοδότηση, για να καλυφθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις τηλε-εκπαίδευσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet